Volvo i stor fremgang: Solgte 70% flere elbiler i 1. kvartal

Det går godt for Volvo og deres elbiler i Europa, hvor der i 1. kvartal er solgt 70 procent flere end i samme periode sidste år. Den lille Volvo EX30 er et hit.

Volvo i stor fremgang: Solgte 70% flere elbiler i 1. kvartal

Volvo fremviser et flot resultat for april måned og for 1. kvartal 2024 i Europa, hvor specielt elbilerne fra mærket har været populære blandt bilkøbere.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

EX30 blev Volvos bedst sælgende bil

Der er blevet taget godt imod Volvos mindste og billigste elbil til dato. Den nye EX30 blev nemlig bilmærkets bedst sælgende bil i perioden.

Samlet set er Volvo stormet frem i Europa, hvor salget af elbiler i april er gået frem med 156 procent i forhold til samme måned sidste år. I det første kvartal har Volvo solgt 70 procent flere elbiler sammenlignet med sidste.

Volvo er også gået frem på salget af brændstofbiler og plug-in hybrider, og har alt i alt leveret 33 procent flere biler i Europa i 1. kvartal. Det er dog elbilerne Volvo oplever største fremgang i salget på.

Volvo har hovedkontor i Sverige, men bilerne bliver fremstillet i Kina og eksporteret til Europa. Europæisk elbilproduktion er dog i Volvos fremtidsplaner, hvor en fabrik i Slovakiet skal producere op mod 250.000 biler om året.

Volvo er blandt de mange bilproducenter, der vil blive ramt af højere toldsats på kinesisk producerede biler, som forventes at blive en realitet senere i år.

Se også: Stor test og bedømmelse af Volvo EX30

En god start for Volvo EX30 i 2024.

Se også: Se hele udvalget af små elbiler i Danmark

Det går ikke godt for Volvo i Kina og USA

Knap så godt ser det ud for Volvo i Kina og USA. Kina vurderes til at være verdens største bilmarked, og specielt elbiler fra BYD, Tesla, SAIC, Geely, Li Auto og kinesiske mærker er populære.

Volvo har en samlet fremgang på 2 procent i Kina, men salget af elbiler er gået tilbage med 31 procent i 1. kvartal, hvilket ikke tegner godt for fremtiden.

I USA ser det endnu værre ud med salget af elbilerne hos Volvo. Her er Volvo gået tilbage med hele 69 procent, men samlet set gået frem med 15 procent. Angiveligt vil amerikanerne hellere have brændstofbiler end elbiler fra Volvo.

Se også: Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
Billigste hjemmeopladning og ladeboks
Find den bedste og billigste forsikring til elbil
Test og anmeldelser af elbiler