Pixel Tablet – Google på vej med iPad-alternativ

Google kunne meget snart være på vej med Pixel Tablet, der ligner et spændende alternativ til iPad. Læs alt om den kommende tablet fra Google.

Pixel Tablet – Google på vej med iPad-alternativ

Lige som OnePlus med deres nye tablet vil også Google forsøge at stjæle markedsandele fra Apple og deres iPad. Google Pixel Tablet er både en tablet med højtydende hardware, et smart home kontrolcenter og en højtaler til hjemmet. Vi tager her et kig på hvad vi ved om Pixel Tablet, de seneste rygter og spekulerer i, om den kommer til Danmark.

Se også: Test af tablets

En tablet i Pixel-serien

Google har haft stor succes med de seneste mobiltelefoner i Pixel-serien, Pixel 7 og Pixel 7 Pro, og forventes at udvide med både en foldbar telefon og en tablet i år.

Google har tidligere forsøgt sig med en tablet, som aldrig blev den store succes. Men nu er de klar til at prøve igen. Pixel Tablet hedder den kommende tablet fra Google, og den ser ganske interessant ud.

Google har allerede løftet lidt af sløret fra Pixel Tablet, der blandt andet kommer med den hurtige Tensor G2-chip, der er udviklet af Google selv. Det betyder også, at den har Googles egen sikkerhedschip indbygget.

Pixel Tablet forventes at have en 11 tommer skærm i en høj opløsning samt Wi-Fi 6. Man kunne håbe på, at skærmen har en høj opdateringshastighed omkring de 120 Hz. Pixel Tablet skulle få minimum 128 GB lagerplads.

Som Googles andre Pixel-produkter kommer Pixel Tablet med en ren udgave af Android. Den vil samtidig også hurtigt få nye OS-opdateringer og sikkerhedsopdateringer, da de kommer direkte fra Google.

Højtaler til hjemmet og smart home-station

Ikke nok med at Pixel Tablet ligner en komfortablet og højtydende tablet, har den unikke funktioner. Til Pixel Tablet hører en stander, Charging Speaker Dock, der omdanner den til en højtaler.

Typisk er højtalere i tablets ikke fantastiske, men Charging Speaker Dock kunne lave om på dette. Google kan sagtens lave små velspillende højtalere, se bare Google Nest Audio.

Google skriver også, at når tabletten sidder i standeren, åbnes der op for nye oplevelser. Her går der rygter om, at der i tabletten skulle være indbygget en ny brugerflade optimeret til styring af produkter i smarthjemmet.

Og så kan den selvfølgelig også være en digital fotoramme og har Google Assistent indbygget.

Pris og tilgængelighed på Google Pixel Tablet?

Hvad bliver prisen på Google Pixel Tablet? Der er endnu ikke afsløret en pris, men rygterne påstår omkring 600 euro (direkte omregnet 4.400 kroner).

Der er heller ikke en officiel lanceringsdato endnu, men Google Pixel Tablet kunne blive lanceret allerede i denne måned, når Google afholder deres udviklerkonference, Google I/O. Google har tidligere lanceret en tablet på dette tidspunkt, nemlig Nexus 7 tilbage i 2013.

Kommer Pixel Tablet til Danmark?

Googles produkter har tidligere været svære at skaffe i Danmark, men i dag her er både Pixel-telefoner, Chromecast samt mange smart home-produkter i Nest-serien. Det er derfor ganske sandsynligt, at Google Pixel Tablet kommer til Danmark. Der er dog intet officielt om dette endnu.

Se også: Sammenlign priser på Google Pixel