Apple vil have streamingrettigheder til VM for klubhold i fodbold

Apple vil have en eksklusiv aftale med FIFA om verdensmesterskabet for klubhold i fodbold i 2025. Forhandlingerne er langt fremme, og en aftale bliver måske snart underskrevet.

Apple vil have streamingrettigheder til VM for klubhold i fodbold

Ifølge New York Times arbejder Apple seriøst på at sikre en eksklusiv tv-aftale med fodboldforbundet FIFA. FIFA vil i 2025 lancere en moderniseret version af verdensmesterskabet for klubhold (Club World Cup). Den turnering vil Apple have tv-rettighederne til.

Club World Cup 2025 vil få 32 hold fra hver af de seks fodboldforbund, AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC og UEFA.

New York times skriver, at aftalen mellem Apple og FIFA allerede kan blive annonceret i løbet af april. Ifølge rygterne skal Apple betale cirka 1 milliard dollar for rettighederne. Den første kamp i turneringen finder sted i USA til næste sommer. Det fremgår ikke, om Apple vil give alle adgang til at se turneringen gratis. Hvis det ikke er tilfældet, kan man risikere, at kampene kun vil være tilgængelige for abonnenter på Apple TV+

Apple har allerede betalt 2,5 milliarder dollar for at sikre sig de globale rettigheder til den amerikanske fodboldturnering Major League Soccer. MLS-kampene kan i USA streames på Apple TV+, hvor adgangen koster 14,99 dollar per måned eller 99 dollar per sæson for ikke-abonnenter. Abonnerer man på Apple TV+, koster adgangen 12,99 dollar per måned eller 79 dollar per sæson.

Læs også: Apple klar med foldbar smartphone om 2-3 år

Sport tiltrækker nye kunder

Apple ser tydeligvis livesport som en måde at lokke nye kunder til Apple TV+ på. Og de er ikke de eneste. Det er kun en uges tid siden, at Disney underskrev en aftale om rettighederne til EUFA Europa League og EUFA Conference League i de næste tre år.

Tidligere i år lancerede Apple sin egen Sports-app i USA, Canada og Storbritannien, der giver brugerne mulighed for at få resultater og statistikker i realtid for deres yndlingshold. Appen kan synkroniseres med My Sports-funktionen i Apple TV-appen.

Se også: Apple vs. Samsung: Hvilket mærke er bedst?

Spredt for alle vinde

Streamingtjenesternes strategi kan betyde, at mange af de store sportsturneringer og -begivenheder bliver spredt for alle vinde. Men der er ingen tvivl om, at Apples og Disneys strategi virker.

For hvis man vil følge sine yndlingshold, betaler man gerne, hvad det koster for et streamingabonnement. Herhjemme finder man det meste sportsindhold på Viaplay Total til 499 kroner om måneden og på TV 2 PLAY Favorit + Sport fra 219 kroner per måned.

Selv om man fremover måske skal have flere forskellige streamingabonnementer for at følge sine yndlingshold, er det ikke sikkert, at det samlet set bliver dyrere.

Se også: Apple lancerer sports-app