Meta Quest Pro: Næste generation af VR-headsettet til metaverset
Meta Quest Pro er nyeste generation af Metas VR-headset, hvor selskabet kombinerer det bedste fra både pc- og standalone-headsets til en kraftfuld, komfortabel og selvstændig enhed. Den ser bestemt interessant ud, men prisen vil udelukke de fleste fra at købe den.
Med det nye Quest Pro forsøger Meta at kombinere det bedste fra begge typer headsets i en kraftfuld, men stadig meget komfortabel, selvstændig enhed. Faktisk tror Meta så meget på sit næste headset, at Meta Product Management Lead Rupa Rao beskriver Quest Pro som en art ny start for udvikling inden for VR.
Rao beskriver heasettet deres første multifunktionelle computing-platform, der vil muliggøre metaverset.
Skærm med høj skarphed
Med en opløsning på 1.800 x 1.920 har Quest Pro en høj pixeltæthed og dermed høj skarphed og Meta har næsten helt elimineret de sædvanlige visuelle artefakter fra standalone VR-skærme.
Sammenlignet med Quest 2 har Quest Pro nogle store hardwareopgraderinger, herunder et helt nyt design, 10 sensorer (både indad- og udadvendte) og en fuldstændig fornyet optik.
Quest Pro er også den første enhed med en Qualcomm Snapdragon XR2+-chip sammen med 12 GB RAM, 256 GB lagerplads og en 90 Hz opdateringsfrekvens, som ifølge Meta giver 50 % bedre ydeevne end Quest 2.
Se også: Test af HTC Vive Focus
Større batteri
På grund af VR-headsettets øgede ydeevne har den brug for et langt større batteri, men i stedet for at sætte et stort og tungt batteri foran og gøre hele headsettet ubalanceret, har Meta brugt en buet celle, der er integreret i Quest Pros hovedbøjle.
Batteriet rækker til 60-90 minutters brug på en opladning.
Se også: Salget af VR og AR headset stiger
Godt design og god pasform
Det skulle også være let og simpelt at tage headsettet på, da det sidder på hovedet mere som et visir og mindre som en hjelm.
Justering af pasformen virker også ligetil. Der er en drejeknap bagpå til at stramme hovedbøjlen.
10 sensorer sikrer naturlig VR-oplevelse
Quest Pro har 10 sensorer fordelt på fem udvendige kameraer og fem indadvendte kameraer. De udadvendte sensorer gør, at man kan se verden omkring dig inde fra headsettet.
De udvendige kameraer understøtter også det, Meta kalder sceneforståelse, som er en del af virksomhedens presence-platform. Sceneforståelse gør det muligt for Quest Pros udvendige sensorer at registrere objekter i den virkelige verden som vægge, skriveborde, borde osv.
Det indadvendte sensorer sporer dine øjen- og ansigtsbevægelser, så man får skarpt billede der, hvor man kigger hen, mens det reducerer ydeevnen på grafik i dit perifere syn. Det hjælper med at reducere den samlede databehandling, som headsettet skal udføre.
Se også: Sony PlayStation VR 2 klar i 2023
Langt bedre controllere
Udover headsettet har Meta også fuldstændig redesignet Quest Pros controllere, der har indbyggede sensorer i stedet for at være afhængige af headsettets kameraer til at spore deres bevægelser.
Det skulle gøre styringen mere naturlig.
Se også: Apple kommer med abonnementtjeneste til VR headset
Høj pris på Quest Pro
Prisen er kun kommet i dollars i skrivende stund og den lyder på 1.500 dollars. Direkte omregnet svarer det til 11.500 kroner.
Med en pris på 1.500 dollars (den danske pris er ikke offentliggjort endnu) er den fem gange så dyr som Quest 2 VR-headsettet. Det headset koster 3.500 kroner. Hvis Quest Pro også bliver fem gange dyrere i danske kroner, så ligger prisen på 17.500 kroner.
Med sådanne priser virker headsettet umiddelbart til at være rettet mod virksomheder.
Quest Pro leveres med et to meter langt opladningskabel, en trådløs opladningsdockingstation, blokering af omgivende lys og de nye Quest Touch Pro-controllere.
Forudbestillinger til Quest Pro går i luften i dag, og det officielle salg begynder den 25. oktober. Find priser på VR-headset her.