ASUS’ VivoWatch-fitnessur vises frem på video

Det nye fitnessur fra ASUS vises frem på en designmesse, og vi er nu blevet lidt klogere på dets funktioner og pris.

ASUS’ VivoWatch-fitnessur vises frem på video

I går gav ASUS mediet Engadget et lille smugkig på, hvad det taiwanske firma har i vente. Informationer om uret var der dog ikke mange af.

Uret ved vi heldigvis noget mere om i dag, efter ASUS – som lovet – viste det frem på Milano Design Week 2015, som finder sted lige nu. Et italiensk medie har fået fingrene i det nye fitnessur fra ASUS og fanget det på video.

Læs også: ASUS VivoWatch: Nyt fitness-ur med 10 dages batteri

Processoren i uret er fra MediaTek af en ukendt type, og uret er IP67-certificeret, så det er afvisende over for støv og vand ned til 1 meters dybde. Med sensorerne bagpå er VivoWatch i stand til at overvåge dit helbred og din søvnrytme, samtidig med at dine skridt og dit kalorieforbrug kan måles under sportsaktiviteterne.

ASUS VivoWatch
Her ses fitnessurets bagside med dens pulsmåler og opladekontakter.

I videoen vises styresystemet frem, som denne gang ikke er Android Wear fra Google, men formentlig et hjemmestrikket af slagsen fra ASUS selv. Her kan man se, at uret også kan vise, hvor højt UV-indekset er. Om det er en af de to sensorer foran, der måler dette, eller om den henter oplysningen gennem Bluetooth-tilslutningen til en telefon, vides endnu ikke.

Læs også: LG Watch Urbane: ny video fremviser uret

Det er heller ikke bekræftet af ASUS selv, men de tidligere forlydender om en e-ink-skærm ser ud til at være korrekte. Skærmen er kun i stand til at vise sorte og hvide farver, men det resulterer til gengæld også i en fremragende batteritid på 10 dage.

Remmen på uret er, som antaget i går, ganske rigtigt af gummi og har en tekstur, der får det til at minde om en stofrem. Det gør, sammen med alluminiumsrammen, at uret fremstår som et mere klassisk smartwatch frem for et dedikeret fitnessur.

Kommer til salg for 1.100 kroner

Prisen på uret er også kommet frem i forbindelse med designeventen. Ifølge det italienske medie kan du købe ASUS VivoWatch gennem  ASUS’ egen shop til en fornuftig pris på €149 svarende til 1.100 kroner. Hvornår uret er til at få fat på, oplyser ASUS ikke på nuværende tidspunkt.

Tag et første kig på det nye ASUS-fitnessur herunder.