Testen er i gang: De første dage med Motorola Edge+

Motorola Edge+ er landet på mit bord til test. De første dage med et nyt produkt er altid spændende. Her kan du læse om de første dage med Motorola Edge+, som løbende vil blive opdateret.

Testen er i gang: De første dage med Motorola Edge+

Opdatering: Nu er min test af Motorola Edge Plus klar til læsning.

Den har været længe ventet og nu er den altså landet på mit bord: Motorola Edge+, som går direkte i kødet på de store smartphoneproducenter og deres flagskibsmobiler. Her, inden min test er klar, kan du følge med i de første dage med den.

Motorola Edge+ blev, sammen med lillebror Edge, lanceret for tre uger siden. Det er længe siden vi har set en topmodel fra Motorola, og nu er den her altså og lander i landets butikker på fredag. 

Inden jeg er klar med en færdig anmeldelse af Motorola Edge+, så får du mulighed for at tage med på denne tur, hvor jeg deler de første dage med topmodellen. Hvad er godt og hvad er skidt? Det skal jeg bruge de kommende dage på at finde ud af.

Motorola Edge+ er en ægte topmodel med en matchende pris og nogle imponerende specifikationer. Uden at gå i dybden med de fulde specifikationer, så er der tale om en 6,7 tommer OLED skærm med 90 Hz-opdateringshastighed i 21:9-format, Snapdragon 865 med 5G, 5000 mAh batteri, 12 GB LPDDR5 RAM, 256 GB UFS 3.0 lagerplads, tredobbelt bagkamera med 108 megapixel hovedsensor og en masse andre funktioner. Som den øvede nok kan se, så er dette noget af det hurtigste på markedet lige nu. Derudover kommer den med Android 10 i en nærmest ren udgave, og vil blive opdateret med Android 11 og Android 12.

Læs også: Motorola Edge+: Sammenligning med OnePlus 8 Pro og Galaxy S20+

Dag 1 med Motorola Edge+

Jeg indrømmer gerne, at jeg har set ekstra meget frem til at modtage Motorola Edge+ til test, men under alle omstændigheder er noget af det bedste ved mit job at pakke ny elektronik op. Indpakningen af Motorola Edge+ er ikke den mest inspirerende, til gengæld følger der både et silikone cover og kablede hovedtelefoner med (med jackstik!).

Det første jeg lagde mærke til var hvor kompakt den føles, på trods af den relativt store 6,7 tommer skærm. Det skyldes selvfølgelig det aflange 21:9-format, men også den ultra-buede skærm samt de smalle sorte kanter i top og bund. Den buede skærm går mere end halvvejs ned på siden – derfor navnet Edge.

Jo, den er mindre end man skulle tro, men der er vægt bag. Motorola Edge+ er med sine 9,6 mm dybde og 203 gram lidt af en tyksak, alligevel er den rar at holde i hånden, og er ikke så glat som man skulle tro. Der er nogle fine design-detajler at se og den virker utroligt godt bygget. Knapper har en god klik-fornemmelse, men powerknappen er for lille og sidder for højt oppe. Den har også stereohøjtalere, som allerede har formået at imponere mig. Dem vender vi tilbage til i testen af Edge+.

På bagsiden ser man det nye tredobbelte kamera, som indeholder en 108 megapixel hovedsensor, telefoto med 3x optisk zoom og ultra vidvinkel. Kameraet stikker relativt meget ud på bagsiden, hvilket gør mobilen vipper i brug, når den ligger på et bord.

Se også: Priser på Motorola-telefoner

Testen er i gang

Jeg har fået startet Motorola Edge+ op, overstået opsætningen og installeret mine sædvanlige apps. Jeg blev ret hurtigt imponeret over skærmen, som er byder på flotte farver, masser af lys og bedst af alt: 90 Hz. De 90 Hz-skærmopdatering, kombineret med den hurtigere indmad gør, at Motorola Edge+ føles utroligt flydende og hurtig. Jeg er også ret vild med 21:9-formatet, som gør det let at enhåndsbetjene den og samtidig have masser af skærmareal.

Den buede skærm ser godt ud, men kommer også med et par ulemper. Når man læser artikler eller scroller andet indhold i Chrome, så kan noget af indholdet gemme sig helt ude i siderne. Dernæst kan det give udfordringer når der skal tages billeder. Får man ikke fjernet fingerene fra skærmens brede kant, så virker kameraaftrækkeren altså ikke. Det er få gange jeg over oplevet ovenstående, men jeg er spændt på om det bliver et irritationsmoment. Dog havde jeg personligt ønsket, at Motorola i stedet bare havde benyttet en flad skærm.

Android 10-brugerfladen er en nærmest ren udgave, som kun bærer Motorola gode tilføjelser, og er jeg allerede vild med den. Det er hurtigt, simpelt og med det funktioner jeg finder nødvendige.

Masser at prøve endnu

Som sagt, så er jeg kun lige gået i gang med testen af Motorola Edge+, og der er altså masser der skal prøves endnu. Med hensyn til det store batteri, så ser det ud til at holde den kørende rekordlænge. Jeg har kun taget et par enkelte billeder med kameraet, både dag og nat, og er indtil videre tilfreds. I weekenden vil jeg sammenligne det med nogle af de bedste kameramobiler på markedet, så jeg kan få et bedre indtryk af dets formåen.

Jeg har også haft mit opkald i Motorola Edge+, hvor en sød dame fra Danmarks Statistik blev offer for at teste samtalekvaliteten. Lyden var rigeligt høj, klar og rar – og hun kunne tydeligvis også høre mig.

Samlet set har den første dag med Motorola Edge+ været en god en af slagsen. Jeg er faktisk ret imponeret og glad for at se et spændende alternativ i klassen. Der er masser af godt ved Edge+, men også nogle ting jeg er spændt på at prøve lidt mere. I morgen vender jeg tilbage med endnu mere om topmodellen fra Motorola, så stay tuned.

Er der noget i gerne vil vide, så spørgs endelig løs. Så kan det enten komme med her eller i den færdige test af Motorola Edge+.

Læs også: Fokus på de bedste kameramobiler

Dag 4

Den første weekend er gået med Motorola Edge+, som jeg nu har en meget bedre indtryk af. I weekenden har jeg, udover at hygge med familien, fået testet kameraet, batteriet, spillet spil på den og så sker der bare noget, når man prøver et produkt i mere end et par timer. Man lærer om alle de små fordele og ulemper, som det enkelte produkt har.

Både praktisk og upraktisk

Og lad os da hermed starte ud med formen og skærmen. Jeg er ret vild med 21:9-skærmformatet – og det samme er konen, som meget lettere kan nå rundt på den smallere telefonens skærm. Selvom skærmen er på 6,7 tommer, så er det let at nå nederste halvdel, uden at skulle justere grebet eller strække fingrene. Samtidig har man et bedre greb om telefonen. Skal man nå toppen, så skal man bruge to hænder eller flytte grebet om telefonen, men det gælder for alle topmodeller på markedet med store skærme. Skærmen er derudover flot at se på, har masser af lys – selv til en solskinsdag – og er utroligt flydende med 90 Hz-skærmopdatering.

Jeg er knap så vild med den buede skærm. Designmæssigt ser det fedt ud, men det går ud over det praktiske. Jeg er med på, at den kommer med ekstra funktioner, såsom edge-belysning ved notifikationer og genvej til mest brugste apps, men jeg synes ikke det er nok til at kunne forsvare den. Jeg oplever fejltryk og så går det ud over farverne, hvor skærmen buer. Man kan i mange apps vælge at skærmens indhold ikke skal gå ud over siderne, hvilket er fint nok (desværre ikke i kamera-appen). Men hvorfor så overhovedet udstyre en mobil med en skærm, som buer så meget, at man skal udvikle softwarefunktioner som korrigerer dette? Nu lyder det måske mere slemt end det er. Det er ikke et stort problem. Jeg er bare ikke fan af buede skærme. Har du ikke noget imod disse skærme, så kan du fint ignorere ovenstående.

Batteri i topform

5000 mAh batteri burde kunne holde Motorola Edge+ kørende et godt stykke tid, og jeg oplever ganske gode resultater. Den første fulde opladning gav to hele dages batteri, med knap 8 timers tændt skærm. Her er inkluderet generel brug, kamera, lidt spil, Youtube. Giver man den virkelig gas på mobilen, så skal Motorola Edge+ nok holde en hel dag.

Opladningen er ikke helt så hurtig som nogle konkurrenternes, men stadig ganske udmærket. En halv time i stikkontakten løftede batteriprocenten fra 10 til 45.

Jeg tester selvfølgelig videre på batteriet, men er bestemt imponeret.

Se også: Find den bedste mobil til dig

Kameraet i Edge+

Sidste opdatering efter dag 4 handler i denne omgang om kameraet. Ligesom skærm og batteri, så er kameraet blandt de vigtigste ting i mobilen – og endnu mere i topmodellerne. Først og fremmest, så har Motorola valgt de helt rigtige kameraer: hovedkamera, telefoto og ultra vidvinkel. Ikke noget dedikeret makro(der er dog stadig makrofunktion), farvefilter eller andre ligegyldige ting. De tre kameraer giver en rigtig god fleksibilitet.

Jeg har taget en masse billeder i weekenden, hvor jeg også har sammenlignet med andre topmodeller. Jeg er på nogle områder meget tilfreds med de billeder Motorola Edge+ leverer og på andre ikke helt så imponeret. Helt generelt kan jeg kan lide farverne, som Motorola heldigvis ikke overdriver. Der er også hurtig autofokus og kamera-appen er simpel og let at bruge.

Både hovedkamera, ultra vidvinkel og telefoto leverer nogle fine resultater, som man kan se herunder, dog er den dynamiske rækkevidde er ikke helt på højde med de bedste af konkurrenternes. Baggrundssløring med portræt-funktion fungerer også rigtig fint. Der er til tider små fejl i sløringen, men det samme gælder konkurrenters topmodeller. Desværre kan man i portræt kun benytte en croppet udgave – det vil sige, at med portræt zoomes der meget ind, hvor man på mange andre telefoner selv kan vælge.

Generelt er jeg godt tilfreds med kameraet, som jeg i aften skal teste natfoto på. Det bliver spændende at se hvordan det går. Hvad synes i om billederne?

Jeg er snart klar med min endelige test af Motorola Edge+, som jeg synes har gjort det rigtig godt. Slår den konkurrenterne af banen? Det må du vente med at læse.

Læs også: Test af Motorola One Zoom – Superb mellemklasse

Historiens videre forløb

Historien er stadig aktuel. Daniel Søgaard Hald fulgte op på historien. 13/5/2020 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med en ny vinkel på Motorola lover to store Android-opdateringer til topmodellen Edge+ – Tjek artiklen her. Tjek også seneste nyt om emnet ved at klikke her..