De bedste kameramobiler lige nu – sommer 2020

Der er mange gode kameramobiler på markedet, men vil du have en af de bedste, så er det en af disse du skal gå efter.

De bedste kameramobiler lige nu – sommer 2020

Der er mange vigtige komponenter og funktioner i vores mobiltelefoner, men meget få af dem er så vigtige som kameraet. Og jo dyrere mobilerne bliver, desto vigtigere er det gode kamera. Er du på jagt efter den bedste kamera-oplevelse og den bedste kameramobil, så er her et overblik til dig. Her kommer vi også med vores personlige erfaringer med kameraerne i de enkelte mobiler – hvor det er muligt.

Læs også: Køb sidste års topmodeller og spar penge

Den gode kameramobil-oplevelse

I dag er kameraet i mobilen ikke bare et kamera. Går vi få år tilbage, så fandt man et enkelt kamera på bagsiden og det samme på forsiden – faktisk skal vi ikke mere end tre år tilbage. Siden da er udviklingen gået hurtigt og i dag er der mere fokus på kameraerne end nogensinde før. Producenterne er blevet dygtigere og vi forbrugere er blevet mere krævende. Vi har nemlig fundet ud af hvor gode disse mobilkameraer kan være, og derfor er kompaktkameraet blevet gemt væk i skuffen.

Det gik rigtig stærkt, da Huawei lancerede deres Mate 9 Pro og nogle måneder efter P20 Pro. Pludselig så kameraerne anderledes ud på mobiltelefonerne og fik samtidig langt flere funktioner. Nu skulle der være flere kameraer på bagsiden, der skulle kunne tages billeder i bælgmørke og man skulle kunne zoome endnu mere. Derudover gav Huawei billedkvaliteten et ordenligt løft. Nu skulle konkurrenterne pludselig tage sig sammen. I dag er der i mobilernes kameraer endnu flere funktioner, kameralinser og kvaliteten er blevet utroligt god.

Man går sjældent helt galt i byen med en af topmodellerne, men vil man have det bedste af det kamera i mobilen, så læs med herunder. Her tager vi udgangspunkt i mobiltelefoner, som er på det danske marked.

De 5 bedste kameramobiler

  1. Huawei P40 Pro
    Det var Huawei der sidst satte skub i udviklingen af kameramobiler, og det er den dag i dag stadig dem der sidder på tronen. Her får man alt hvad man kunne ønske sig af en kameramobil. Farverne er måske ikke de mest naturlige, men de ser til gengæld godt ud. Her er der op til 5x optisk zoom, ultra vidvinkel, den bedste baggrundssløring og så tager den nogle vilde billeder, når det bliver helt mørkt. P40 Pro er også blandt de bedste kameramobiler på video-delen. Huawei har desuden en rigtig god kamera-app, som gør det let at tage gode billeder og giver samtidig mange funktioner – desværre mangler der andre apps på Huaweis topmobil. Læs mere om det i vores test af Huawei P40 Pro.
  2. Samsung Galaxy S20 Ultra
    Vi kommer heller ikke udenom Samsungs hundedyre Galaxy S20 Ultra, når vi vælger de bedste kameramobiler. Den har været lidt udskældt for en langsom autofokus, men det er efterhånden blevet optimeret med softwareopdateringer. Køb den ikke for dens tåbelige 100x “space zoom”, men for dens gode, og meget klassiske Samsung, billedkvalitet. Sammenlignet med Huawei er Samsungs billeder varmere og den har en bedre dynamisk rækkevidde. Samsung byder på den bedste kamera-app på markedet, hvor der virkelig er tænkt over brugervenligheden. Læs vores test af Samsung Galaxy S20 Ultra.
  3. Samsung Galaxy S20+
    Vi skal lige et smut forbi Samsung igen, hvor vi skal besøge en af mine personlige favoritter-telefoner fra i år. Kamereaet i Samsung Galaxy S20+ er det typiske gode Samsung-kamera. Jo mere man bruger et kamera, desto bedre lærer man dets styrker og svagheder. Og jeg vender ofte tilbage til dette kamera, som hele vejen rundt giver en fremragende kamera-oplevelse. Og så er der selvfølgelig både optisk zoom, ultra vidvinkel, natfoto, portrætfoto og meget mere. Læs vores test af Samsung Galaxy S20+.
  4. Apple iPhone 11 Pro Max
    Apple har virkelig gjort det godt med seneste kamera i deres bedste iPhone. Det er ikke billigt, men det er et virkelig godt kamera, som igen bringer iPhonen op på højde med de bedste Android-kameramobiler. Den bedste ved iPhonens kamera er videokvaliteten, den gode simple kamera-app, portrætfotos, naturlige farver og en virkelig god HDR. Men her er ikke lige så meget optisk zoom, som Android-konkurrenterne tilbyder. Læs vores test af iPhone 11 Pro Max.
  5. OnePlus 8 Pro
    Ja, der er en OnePlus med på vores top fem liste over de bedste mobilkameraer. Det er første gang og det er fuldt fortjent. OnePlus har stadig nogle ting at arbejde med (videokvalitet og portrætfotos, men den nye 8 Pro giver en solid kamera-oplevelse. Her er både mange funktioner, kameralinser og masser af god kvalitet. Den byder derudover på en rigtig god kamera-app, som gør det let at tage de gode billeder. Læs vores test af OnePllus 8 Pro.

Se også: Sammenlign priser på de bedste kameramobiler

Læs også: De tre bedste kameratelefoner til prisen

Sommeren har mere kameramobil på vej

Inden længe er vi på Mobilsiden.dk klar med vores store kamera-blindtest, som vi også fik jer til at stemme i sidste år. I år bliver det bedre end nogensinde før, men vi venter på den sidste deltager: Sony Xperia 1 II. Sony Xperia 1 II kunne meget vel blive blandt dette års bedste kameramobiler, men vi ved det ikke endnu, da den ikke er landet til test. Er den så god som forventet, så opdaterer vi denne artikel og gør klar til blindtesten, hvor det bliver jeres tur til at vælge de bedste billeder. Glæd jer.

Efterfølgende nyt om emnet

Meget er sket siden vi publicerede artiklen. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 4/6/2020 gik redaktionen videre og publicerede en nyhedsartikel med fokus på Disse mobiler har hurtig trådløs opladning – Den finder du her. De sidste nyheder om emnet finder du her.