Bliver disse problemer løst går foldbare telefoner en lys tid i møde

Foldbare telefoner er fremtiden, men der er stadig en række ting, der skal falde på plads, inden de bliver allemandseje. Læs, hvor der skal forbedres.

Bliver disse problemer løst går foldbare telefoner en lys tid i møde

Foldbare telefoner bliver mere udbredte, selvom de stadig kun udgør en lille del af de telefoner, der sælges på verdens plan. Man ser dem heller ikke på toplisterne over mest populære telefoner hos de danske teleselskaber – ikke endnu. Det skal nok komme på et tidspunkt, men en række problemer skal løses først.

Det er Samsung, der dominerer markedet for foldbare telefoner, siden de lancerede den første Galaxy Fold. Den var ingen succes og kom skidt fra start med en masse kritik til følge. Der er dog kommet markante forbedringer til med tiden og både Fold 3 og Fold 4 samt Flip 3 og Flip 4 har vist, at det med foldbare telefoner ikke bare er en grille. De er kommet for at blive.

Vi har set store forbedringer med mere robuste og bedre skærme, bedre foldemekanik, mere brugervenlige og optimerede brugerflader til de store skærme, for at nævne noget.

Der er dog stadig en del ting, der skal fixes, inden foldbare telefoner for alvor sidder lige i skabet. Dem tager vi et kig på her.

Se også: De bedste foldemobiler 2022

Skærmfolden

Skærmfolden er svær at komme uden om og undgå, nu der er tale om foldbare telefoner, men den er alligevel stadig for tydelig, når de foldbare telefoner er slået ud.

Nogle producenter har løst det nogenlunde, men så har det været på bekostning af for eksempel vandmodstanden.

Folden på skærmen er dog stadig for tydelig i  nogle situationer og det forventer man ikke på en premium-telefon. Da det er noget af det første, mange bemærker, når de ser en foldemobil i levende live første gang, så er det en detalje, der skal fixes.

Foldbare skærme føles billige

Foldeskærme er blevet mere og mere hårdføre i årenes løb, og ultra-tyndt glas (UTG) fås på flere modeller i dag. Samsung tilbyder endda S Pen-understøttelse på Galaxy Z Fold-serien, hvilket tjener som en slags bevis på skærmens robusthed.

Der er dog ingen tvivl om, at mange foldeskærme stadig ser og føles billige.

En foldbar glasskærm er nok for meget at forlange, men mindre blænding og øget robusthed ville hjælpe.

Blænding er stadig et problem på nogle foldbare skærme, som for eksempel Galaxy Z Fold 4. Det største problem er, at foldbare skærme stadig føles som plastik – de er så også lavet af plastik, men de føles simpelthen for billige.

Snavs og tykkelse

Foldbare telefoner kæmper med tykkelsen, når der er foldet sammen, det gælder både en lille model som Galaxy Flip4 og den større Fold4 naturligvis. De kan naturligvis aldrig blive så tynde som almindelige telefoner, når der er foldet sammen, men de døjer altså stadig med et for tykt format slået sammen.

Det skyldes blandt andet, at en model som Fold4 ikke kan lukkes helt sammen i lukket tilstand – der er synligt hulrum i den side, hvor skærmen er foldet sammen. Det bevirker samtidig, at samles snavs og andet uhumsk på telefonens skærm i lukket tilstand, når man har den i lommen.

Se også: Test af Samsung Flip4

Bedre app-understøttelse

Software er en integreret del af oplevelsen med en foldbar telefon, og Google har gjort et godt stykke arbejde med Android 12L. Vi har også set godt arbejde fra Samsung, men app-understøttelse er dog stadig et problem på foldbare telefoner i dag.

Vi ser stadig apps, der ikke understøtter populære foldbare telefoner med stor skærm som Galaxy Z Fold-serien. Instagram er en uhyre populær app og den understøtter stadig ikke de store foldbare skærme korrekt. Det er stadig i bund og grund et smartphone-lignende vindue, når det vises på Folds store skærm.

Der er også nogle apps, hvor fingeraftryksscanneren ikke virker til at logge ind med. De fleste apps virker fint, men der er stadig for mange, der ikke ser så pæne ud på de store foldbare og ofte kvadratiske skærme.

Se også: Test af Samsung Fold4

For dårlige specifikationer

Noget, der er særligt træls ved foldbare telefoner, er de tekniske kompromisser. For eksempel har Galaxy Fold4 et forholdsvis svagt batteri og det har ikke samme flotte kameraopsætning som Galaxy S22 Ultra.

Andre foldbare telefoner har ikke trådløs opladning og er ikke vandtætte.

Vi har fuld forståelse for, at foldbare telefoner på grund af deres design har nogle udfordringer i forhold til standardtelefoner, men det er alligevel noget, der skal løses. Betaler man 10-12.000 kroner for en mobil, så forventer man det ypperste. På nogle områder er der nærmest tale om en nedgradering i forhold til almindelige telefoner, når man vælger en foldbar mobil.

Se også: Billige Black Friday tilbud

For lille udvalg

Et andet stort problem, som foldbare telefoner står over for i dag, er simpelthen tilgængeligheden.

I Danmark er det nærmest kun Samsung, der gør sig i foldbare telefoner. Motorola Razr får ikke den store opmærksomhed herhjemme af Motorola og sidste generation kom slet ikke på grund af corona-pandemien.

Razr 2022 blev lanceret for nogle måneder siden efterhånden og ligner en glimrende mobil, men er ikke på det danske marked endnu. Den kan forudbestilles, men kan først leveres tidligst fra start december.

Vi håber snart at se foldbare telefoner fra Xiaomi, Google, OnePlus med mere.

Se også: Apple kommer med foldbar tablet i 2024

Prisen

Den måske største udfordring for foldbare telefoner er prisen. Faktisk er det blevet betydeligt billigere at få fingre i en foldemobil end da første generation kom, men når man kigger på specifikationer og pris, så får man stadig mere for pengene ved at købe en almindelig smartphone.

Den stadig for høje pris hænger også sammen med manglende konkurrence, så når flere producenter kommer på markedet med en klapmobil, så vil priserne også falde. Vi håber, at flere mobilproducenter får mod på det med foldetelefoner.

Særligt Apple vil kunne løfte hypen igen, selvom vi nok ikke skal forvente, at første foldebare iPhone er gode nyheder for pengepungen…

Tips til de bedste foldbare telefoner

Herunder kan du se priser på de bedste foldbare telefoner lige nu.

De bedste priser på Samsung Galaxy Z Flip4 128 GB

Opdateret 24/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
4.395,-
4.395,-
Labtech Data
Mindstepris
4.995,-
4.995,-
Telegiganten
Mindstepris
5.280,-
5.280,-

Samsung Galaxy Z Flip4 128 GB udbydes af 13 udbydere. Du kan spare op til 4.810,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy Z Flip4 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 13 webshops »

De bedste priser på Samsung Galaxy Z Fold4 256 GB

Opdateret 24/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
happii.dk
Mindstepris
10.225,-
10.225,-
Salgsbutikken
Mindstepris
11.051,-
11.051,-
Compumail
Mindstepris
13.653,-
13.653,-

Samsung Galaxy Z Fold4 256 GB udbydes af 10 udbydere. Du kan spare op til 4.474,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy Z Fold4 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 10 webshops »

De bedste priser på Motorola Razr 2022 (Android)

Opdateret 24/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
6.555,-
6.555,-
Dataworld
Mindstepris
7.691,-
7.691,-
Power
Mindstepris
8.189,-
8.189,-

Motorola Razr 2022 (Android) udbydes af 6 udbydere. Du kan spare op til 2.428,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Razr 2022 (Android)

Sammenlign aktuelle priser hos 6 webshops »