Clever investerer 1 mia. i 15.000 nye ladepunkter til elbiler

Ladeoperatøren Clever investerer stort i udbygningen af Danmarks største ladenetværk til elbiler. Inden udgangen af 2024 har Clever mere end 1.100 lynladepunkter.

Clever investerer 1 mia. i 15.000 nye ladepunkter til elbiler

Den danske ladeoperatør Clever har siden 2009 investeret mere end én milliard kroner i ladeinfrastrukturen til elbiler. I dag har selskabet mere end 30.000 ladepunkter, hvoraf mere end 600 er lynladepunkter.

Som reaktion på, at antallet af elbiler på de danske veje stiger voldsomt, sætter Clever nu yderligere fart på udbygningen af det, der i forvejen er Danmarks største ladenetværk. Det sker med en massiv investering på mere end én milliard kroner i 2024.

Se også: Se priser og leasingtilbud på elbiler

Opfører mere end 15.000 nye ladepunkter

Det store beløb, som Clever nu investerer i udvidelsen af ladeinfrastrukturen, skal bruges til at opføre nye ladepunkter. Der kommer nærmere ebstemt 15.000 almindelige, hvoraf 500 af disse er lynladepunkter. Dermed vil Clever nå op på 1.100 lynladepunkter ved udgangen af 2024.

“Det tog 100 år at få de første 100.000 elbiler på vejene. Sidste år rundede vi 200.000. Og den vilde udvikling kommer kun til at tage til i styrke i år. Elbilen er blevet folkeeje. Blandt andet fordi mulighederne for opladning matcher antallet af elbiler på vejene,” siger Casper Kirketerp-Møller, der er direktør hos Clever, og tilføjer:

“De næste par år kommer der hundredtusindvis af nye elbiler til, så det er helt afgørende, at infrastrukturen står parat. Det gør den nu. Det gør den også i fremtiden, da Clever altid handler forud for efterspørgslen. Ved at fordoble vores investeringer i danskernes lademuligheder over hele landet får de mange kommende elbilister mulighed for at lade lige netop dér, hvor de har allermest brug for det,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler 

En hjælpende hånd til alle, der bor i etageejendom

Clever har en helt klar ambition. Alle skal have mulighed for at lade elbilen. Dette vil Clever have fokus på i 2024. Det gælder eksempelvis folk, der bor i etageejendom. Danskere, der bor i etageejendom, udgør kun 15 procent af dem, der køber elbiler. Det er til trods for, at en tredjedel af danskerne bor i etagebolig.

“Vi oplever, at danskere i etageboliger gerne vil elbilen. Efterspørgslen er stigende, og den vil kun blive større, når der i løbet af året kommer nye, små elbiler på markedet og brugtvognspriserne falder. Desværre er manglende adgang til ladestandere en stor barriere for, at flere vælger elbilen til. Det skal vi have gjort noget ved. Derfor vil vi udbrede ladeinfrastrukturen til flere danskere, så også folk, der bor i lejlighed, bliver inspireret og motiveret til at tage springet fra fossil- til elbil,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Vi anbefaler:
Disse nye elbiler kommer i 2024
Hvilke elbiler i Danmark er de billigste?
Se hvilken elbilforsikring du skal vælge