Tesla hacket: Gratis opgraderinger af funktioner i bilen

Det er lykkedes forskere at hacke en Tesla. Det har givet dem fri adgang til at aktivere funktioner, som Tesla normalt tager penge for.

Tesla hacket: Gratis opgraderinger af funktioner i bilen

Engang var det iPhones der skulle jailbreakes, men nu er tiden kommet til at gøre det ved elbiler. Det er nu lykkedes forskere at hacke en Tesla og låse op for flere funktioner, der normalt skal betales ekstra for.

Se også: Sådan fungerer elrefusion ved opladning af elbil

Forskere har jailbreaket en Tesla

Mange elbiler er fra fabrikken udstyret med funktioner, der skal betales for, for at blive aktiveret. Det kan være softwarefunktioner, men også andre funktioner som ekstra ydevne, sædevarme, varme i rat og mere. Men hvis man kan hacke en elbil, kan man vel få direkte adgang til disse funktioner, som allerede findes i bilen? Det ser sådan ud.

En gruppe forskere påstår, at de har fundet en måde at hacke Teslas infotainmentsystem på og dermed få adgang til funktioner og hardware, der normalt ville være betalte opgraderinger.

På den måde er der gratis adgang til varme i bagsæder, men også mulighed for at aktivere det avancerede selvkørende system, der normalt er en dyr tilføjelse. Man vil også kunne aktivere navigationssystemet i områder, hvor det normalt ikke er tilgængeligt.

Det skal dog siges, at de ikke har testet nogle af de mere avancerede muligheder endnu, da det ville kræve yderligere reverse engineering.

Læs også: Længere leveringstider på Tesla Model 3 – helt til 2024

Skal have fysisk adgang til bilen

Christian Werling, en af de tre studerende ved Technische Universität Berlin, som udførte forskningen sammen, sagde, at deres angreb kræver fysisk adgang til bilen. Men det er åbenbart præcis det scenarie, hvor deres jailbreak ville være nyttigt.

“Vi er ikke den onde outsider, men vi er faktisk insideren, vi ejer bilen,” sagde Werling til mediet TechCrunch i et interview forud for konferencen. “Og vi ønsker ikke at betale 300 dollars for aktivering af de opvarmede bagsæder.”

Den teknik, de brugte til at jailbreake Teslaen, kaldes voltage glitching. Werling forklarede, at de “fifler” med forsyningsspændingen på den AMD-processor, der driver infotainmentsystemet, hvilket giver dem et hul til at indsætte deres kode.

Ifølge forskerne vil det ikke være nemt for Tesla at afbøde det hardwarebaserede angreb, som forskerne har opnået. Tesla ville angiveligt være nødt til at udskifte den pågældende hardware i den enkelte bil.

Fik adgang krypteringsnøgle og personlige oplysninger

Med den samme teknik sagde forskerne, at de også var i stand til at udtrække den krypteringsnøgle, der blev brugt til at autentificere bilen til Teslas netværk. I teorien ville dette åbne døren for en række andre angreb, men forskerne sagde, at de stadig er nødt til at udforske mulighederne i dette scenarie.

Forskerne sagde, at de også var i stand til at udtrække personlige oplysninger fra bilen, såsom kontakter, nylige kalenderaftaler, opkaldslogger, steder, bilen besøgte, Wi-Fi-adgangskoder og sessionstokens fra e-mailkonti, blandt andre.

Forskerne vil præsentere deres forskning i næste uge på Black Hat cybersecurity-konferencen i Las Vegas.

Se også: Se alle elbiler fra Tesla