Volkswagen-chef tror ikke på en Apple-elbil

Volkswagens direktør tror ikke på, at Apple er på vej med en elbil. I stedet er han mere overbevist om, at Apples fokus er på et dybere integreret CarPlay.

Volkswagen-chef tror ikke på en Apple-elbil

Rygter om en bil fra Apple har floreret i flere år, men vi har endnu ikke hørt noget officielt fra den californiske teknologivirksomhed endnu. Volkswagens direktør mener det er usandsynligt, at Apple er på vej med en elbil, men derimod har fokus på software og tjenester til elbiler.

Læs også: Tesla designchef om Apples elbil: Der er intet at se frem til

Apple vil fokusere på software i biler

Imens rygterne om en elbil fra Apple det sidste års tid er blevet mere intense, er ikke alle overbevist om, at det rent faktisk kommer til at ske. Herbert Diess, der er direktør for Volkswagen, udtalte på teknologikonferencen hub.berlin i Berlin sig sådan om en Apple-elbil:

“Jeg er ikke sikker på, om Apple i sidste ende vil bringe biler på markedet. Det ville være en stor indsats,” sagde han og tilføjede, at han tror, at Apple i stedet vil fokusere på software til bilcockpits.

Apple har på dette års WWDC-udviklerkonference fremvist et nyt CarPlay, der vil blive dybere integreret i bilernes software. Det nye CarPlay 2.0 vil kunne få adgang til funktioner i bilen, såsom at styre klimaanlæg i bilen, se vejret, se opdaterede navigationsoplysninger, brændstof- og batteriniveau og meget mere.

Læs også: Hvilke biler får det nye Apple CarPlay infotainmentsystem?

Apple hyrer bileksperter til højre og venstre

Om Apple udvikler en elbil eller ej, er umuligt at vide med sikkerhed lige nu. Der er dog ingen tvivl om, at biler er et forrretningsområde, som Apple meget gerne vil blande sig yderligere i. Apples bilteam er også vokset betragteligt, hvor de har hyret eksperter fra velkendte bilmærker. Her er det for ansatte fra Porsche, Volkswagen, BMW, Audi, Tesla og Mercedes. Heriblandt er også eksperter, der eksperter inden for udvikling af biler, heriblandt Dr. Manfred Harrer, der var vicepræsident for ramme-udvikling hos Porsche.

Kommer der en elbil fra Apple eller vej? Det er svært at svare på, men stadig ikke umuligt. Det nye CarPlay kan netop være en forsmag på det Apple har planer om.

Læs også: CarPlay skal være bilens nye infotainmentsystem