Xiaomi SU7 har 800 km rækkevidde og vild teknologi

Xiaomi er nu klar med billeder og specifikationer på deres første elbil, SU7. Xiaomi SU7 har lang rækkevidde, lynhurtig opladning og er fyldt med teknologi.

Xiaomi SU7 har 800 km rækkevidde og vild teknologi

Xiaomi har løftet sløret for deres første elbil, der ser ganske lovende ud. Den sporty sedan kører op til 800 kilometer på en opladning, har 800 volt teknologi med hurtig opladning, lækkert interiør og er spækket med nyeste teknologi.

Se også: Priser og leasingtilbud på elektriske sedaner

Xiaomi vil være en førende elbilproducent

I 2021 afslørede den kinesiske smartphone- og smarthomeproducent til verden, at de nu også skulle være elbilproducent. Kun to år senere er Xiaomi nu klar til at vise deres første elbil frem, døbt SU7 – og flere er allerede på vej.

Der er bestemt ikke skruet ned for forventninger hos Xiaomi, der har som mål at blive blandt de fem største elbilproducenter i verden.

Vil det lykkedes for Xiaomi? Det virker usandsynligt, men deres første elbil ser dog ganske lovende ud.

Se også: Disse elbiler klarer sig bedst i test

Xiaomi SU7 er deres første elbil

I slutningen af 2023 kunne Xiaomi berette, at deres første elbil nu var færdig og snart klar til en afsløring af designet og dens specifikationer. Xiaomi SU7 er en elektrisk sedan med et sporty design, en moderne og enkel kabine, eget infotainmentsystem med nyt HyperOS brugerflade og et stort fokus på selvkørende egenskaber.

Inden vi kaster os ud i specifikationerne på Xiaomi SU7, skal vi have et kig på dens design. Den er nemlig ganske nydelig og vi ser inspiration fra Porsche Taycan, Xpeng P7, BYD Seal og ikke mindst Tesla Model 3.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025

Specifikationer på Xiaomi SU7

Er det muligt for en helt ny elbilproducent, at gøre sig bemærket på et marked i en vanvittig udvikling? Det ligner ikke, at Xiaomi kan tilbyde noget, som konkurrenterne ikke allerede gør. Men det betyder ikke, at SU7 ikke ser lovende ud. Prisen for Xiaomi SU7 bliver afgørende.

Xiaomi SU7 kommer i to forskellige varianter, hvor topmodellen har fået navnet SU7 Max. Den kan fås med et 101 kWh batteri (nyeste Qilin batteri fra CATL), som giver den en rækkevidde på op til 800 kilometer (EPA). Xiaomi påstår, at den har en luftmodstandskoefficient på kun 0.195 cd, der er den laveste af alle produktionsbiler.

Mere imponerende er dens opladning, hvor SU7 har 800 volt teknologi indbygget. Xiaomi påstår, at en 5-minutters opladning kan give en rækkevidde på 220 kilometer, mens 15 minutter ved en lynlader giver op til 510 kilometer.

SU7 Max har dobbelte elektriske motorer med hele 495 kW / 673 hk og et drejningsmoment på 838 Nm. Den skulle kunne klare 0-100 km/t på 2,78 sekunder, hvilket gør den til en af de hurtigste elbiler fra 0-100 km/t på markedet.

Se også: Priser, bedømmelser og leasingtilbud på elbiler

Stor 3K-infotainmentskærm med HyperOS

Man finder også masser af computerkraft gemt under motorhjelmen i Xiaomi SU7. Bilens køreassistenter drives af to Nvidia Orin X-chipset med en samlet computerkraft på 508 TOPS.

Xiaomi viser i SU7 for første gang deres HyperOS-brugerflade til biler frem. HyperOS er en nyudviklet softwareplatform, der understøtter både smartphones, elbiler og enheder til smart home.

I Xiaomi SU7 drives infotainmentsystemet af et Snapdragon 8295, der er et af Qualcomms nyere Snapdragon Automotive chipset.

Infotainmentsystemet vises på en enorm 16,1 tommer skærm med 3K-opløsning. Cockpittet ser meget minimalitisk ud, men der er dog fysiske genvejsknapper at se under den store skærm.

Xiaomi SU7 har også et avanceret head-up display og selvkørende teknologi.

Pris på Xiaomi SU7?

Der er desværre ikke en vejledende pris på Xiaomi SU7 endnu. Vi opdaterer artiklen, når Xiaomi er klar med flere informationer.

Se også:
De billigste elbiler på vejene i Danmark lige nu
Sådan oplader du billigst elbilen med ladeboks
Alt om forsikring af elbil