Google arbejder på app-fjernbetjening til Google TV

Appen 'Google TV' til Android-mobiler kan snart betjene streamingenheder og smart-tv med styresystemet Google TV.

Google arbejder på app-fjernbetjening til Google TV

I september 2020 lancerede Google streamingenheden ‘Chromecast med Google TV‘. Enheden kører en tilpasset udgave af Android TV med en opdateret brugerflade kaldet Google TV. Denne Google TV-software vil over de kommende år erstatte det ‘normale’ Android TV både på kommende smart-tv og streamingenheder.

For nylig valgte Google også at omdøbe appen/streamingtjenesten Google Play Film til netop Google TV, hvilket allerede skete i USA i efteråret 2020. Det er i forbindelse med udgivelsen af en ny version af Google TV-appen, at hjemmesiden 9to5Google har opdaget en interessant nyhed.

Google er nemlig begyndt at indbygge en app-baseret fjernbetjening i Google TV-appen til Android-smartphones og -tablets.

Du kender det sikkert selv. Det sker af og til, at ens fjernbetjening streamingenheden eller tv’et forsvinder. I disse tilfælde kan det være praktisk at kunne fortsætte med at betjene Google TV-styresystemet på tv-skærmen.

‘Chromecast med Google TV’ adskiller sig nemlig fra tidligere Chromecasts ved, at der nu er en rigtig brugerflade, man kan navigere i – ligesom i Android TV. Det har i årevis været efterspurgt af mange Chromecast-ejere. Det har Google nu givet folket, og snart skulle der så også være mulighed for at styre Google TV via den officielle Google TV-app.

Læs også: Google Chromecast med Google TV er nu officiel

Læs også: Spar penge på streaming af film og tv, lydbøger og musik

Det er faktisk allerede nu muligt at gøre netop dette. Siden Android TV blev introduceret i 2014, har det været muligt at bruge den officielle app ’Android TV Remote Control’. Google har dog fuldstændig forsømt at vedligeholde appen. Den har ikke været opdateret siden april 2017, så den føles efterhånden en smule utidssvarende.

Ikke desto mindre fungerer den stadig og kan vise en virtuel fjernbetjening på ens mobil eller tablet. Via Wi-Fi eller Bluetooth kan den forbinde til en enhed med Android TV og Google TV.

9to5Google har gransket i appens nyeste kildekode. Indtil videre tyder meget på, at fjernbetjeningen i Google TV-appen er baseret på samme kode som ’Android TV Remote Control’. Det, at fjernbetjeningen bliver en del af den nye Google TV-app, vil dog nok betyde, at vi før eller siden vil se en større genopfriskning af fjernbetjeningen.

Googles nye Chromecast med Google TV er officielt ikke lanceret i Danmark, da visse dele af softwaren, bl.a. sektionen ’For You’, endnu ikke fungerer herhjemme. Der er dog efterhånden mange forhandlere, som alligevel har parallelimporteret den. I skrivende stund kan Googles 4K-streamingenhed med den modificerede udgave af Android TV købes for 700 kroner.

Se også: Nyheder om TV og streamingenheder