Test: OnePlus 8T – Ultra meget telefon til pengene
Lige som man troede Samsung havde slået alle hjem med deres nye fremragende Galaxy S20 FE, lancerer OnePlus den nye 8T til en overraskende lav pris. Dermed blev det pludselig endnu sværere at være mobilkøber. I OnePlus 8T får man både 120 Hz-skærm, et stort 4500 mAh batteri, en solid kameraoplevelse, ultra hurtig 65W-opladning og ikke mindst Android 11. Her er vores test af OnePlus 8T.
Det er ikke mere end et halvt år siden OnePlus lancerede den gode OnePlus 8, som fik flotte 5 ud af 6 stjerner i test. Dengang var det dog OnePlus 8 Pro, der løb med al opmærksomheden. Sådan skal det ikke være denne gang, for godt nok kommer der ikke en ny Pro-model, men OnePlus har smidt masser af lækre nyheder ind i OnePlus 8T. Med disse nyheder, og en voldsomt skarp pris, går de direkte i kødet på Samsungs Galaxy S20 FE. På samme tid kan man som køber af OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro godt blive skuffet, når man ser specifikationerne på OnePlus 8T og derefter prisen. OnePlus 8T har nemlig fået en vejledende pris fra 4.699 kroner. Til sammenligning kostede OnePlus 8 5.399 kroner. OnePlus 8T er en fremragende mobiltelefon til prisen, med kun enkelte mangler.
Læs også: Hurtigst: Nu får OnePlus-telefoner Android 11
Fordele og ulemper ved OnePlus 8T
Fordele:
- Fremragende flad 120 Hz-skærm
- Nydeligt design og byggekvalitet
- Lang batteritid og hurtig opladning
- Lynhurtig ydelse
- Hurtig, nem og brugervenlig software
- En skarp pris
Ulemper:
- Ingen IP68-certificering
- Ingen plads til MicroSD-hukommelseskort
- Ingen trådløs opladning
- Kameraet kæmper ved høj zoom og natfoto
Læs også: OnePlus 8T – pris og salgsstart
De bedste priser på OnePlus 8T 5G (2020) 128 GB
Opdateret 12/10 2024
OnePlus 8T 5G (2020) 128 GB udbydes af 11 udbydere. Du kan spare op til 2.251,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus 8T 5G (2020) 128 GB
Klassisk OnePlus design
Man er slet ikke i tvivl om, at OnePlus 8T er en smartphone fra OnePlus. Her finder vi alle de ting, som vi kender fra tidligere modeller og med det samme gennemtænkte placeringer. Lidt nyt er der dog alligevel sket.
OnePlus 8T kommer i to nye farver: Aquamarine Green og Lunar Silver. Her er altså ikke en klassisk sort, som flere nok vil komme til at efterspørge. Men de nye farver er flotte og med en mat bagside gemmer den fedtede fingeraftryk godt væk. Materialerne brugte er ret typiske: aluminiumsramme og for- og bagside i glas – angiveligt Gorilla Glass 5.
Fysisk er den samme størrelse som forgængeren og skærmen også (6,55 tommer). Skærmen gemmer på en god lille nyhed. Denne gang er skærmen nemlig flad! Betyder det mon, at OnePlus er helt færdige med de buede skærme? Lad os da håbe det. På bagsiden buer siderne ind mod rammen, hvilket gør den ligger behageligt i hånden.
På bagsiden er der sket lidt og jeg ved ikke helt om jeg er fan af ændringen. I stedet for det gamle velkendte OnePlus kameradesign i OnePlus 8, har OnePlus valgt et design identisk til det alle de andre mobilproducenter bruger. Kameramodulet stikker heldigvis ikke langt ud og mobilen vipper ikke ved brug på en plan overflade.
Her er ingen IP68-certificering, MicroSD, men der er den gode vibratormotor, stereohøjtalere og den skønne Alert Slider, som vi kender fra OnePlus’ tidligere produkter.
Specifikationer på OnePlus 8T
Specifikationer på OnePlus 8T | |
Mål og vægt | 160.7 x 74.1 x 8.4 mm
188 gram |
Skærm | 6,55″ AMOLED 120 Hz
20:9 format i 1080 x 2400 3D Corning Gorilla Glass |
Chipset | Snapdragon 865 |
Batteri | 4500 mAh
65W Warp Charge |
RAM | 8 eller 12 GB LPDDR4X |
Lagerplads | 128-256 GB UFS 3.1 |
Kamera | Hovedkamera: 48MP f1,7 IMX586
Ultra Vidvinkel: 16 MP f2,2 Makro: 5 MP, f2,4 Monokrom: 2 MP Frontkamera: 16 MP, f2,4 |
Software | Android 11, OxygenOS 11 |
Andet | 5G-modem
Stereohøjtalere WiFi 6 Fingeraftrykslæser i skærmen Bluetooth 5.1 |
Ydelse som forventet: Lynhurtig
Jeg overvejede at kopiere dette afsnit fra en af de ældre OnePlus-telefoner, men det ville nok være lidt for kedeligt. Og hvorfor så det? Jo, OnePlus’ telefoner er fyldt til randen med lynhurtig indmad, og det gælder altså også OnePlus 8T.
I OnePlus 8T får man samme gode indmad som i forgængeren, dog med en enkelt nyhed. Det betyder her er Snapdragon 865 (og altså ikke nyeste 865+), 8 eller 12 GB LPDDRR4X RAM, 128 eller 256 GB lagerplads. Denne gang er lagerpladstypen UFS 3.1 mod 3.0 i OnePlus 8.
Og jeg behøver vel næsten ikke at sige det: OnePlus 8T er ultra hurtig og ultra flydende. Med de enorme hardwarekræfter, 120 Hz-skærmen og OxygenOS 11 er der virkelig fart på denne telefon. Lige meget hvad man kaster efter den, så viser OnePlus 8T overskud – som man kunne forvente af en telefon fra denne producent. I Geekbench 5 scorer OnePlus 8T 881 point på Single-Core og 3127 point på Multi-core.
Læs også: OnePlus 8T er officiel: 120 Hz og ornli’ syg opladning
Den første med Android 11
OnePlus er, udover den hurtige ydelse, også kendt for deres store fokus på software. Og her skuffer OnePlus 8T heller ikke. Den kommer selvfølgelig med OxygenOS, som er OnePlus’ brugerflade, denne gang i version 11. Og her er en hel del nyheder, for OxygenOS bygger på Android 11. Det betyder altså at OnePlus 8T er den første mobiltelefon med Android 11 præinstalleret.
Med Android 11 kommer en lang række forbedringer fra Google, heriblandt privatliv, funktioner og lettere styring af smartenheder. Herudover finder vi nyheder i OxygenOS 11, som er blandt andet always-on display, lettere enhåndsbetjening og nyt design til brugerfladen og flere af OnePlus’ egne apps. Det er et skridt længere fra ren Android, men det fungerer rigtig godt og ser samtidig godt og overskueligt ud.
Fingeraftrykslæseren er af den optiske slags og både pålidelig og hurtig. Er man mere til ansigtsoplåsning, så er der også dette – af den hurtige slags selvfølgelig.
Læs også: Første test og indtryk af Android 11
Turbo på skærmen
En af de største og bedste nyheder i OnePlus 8T er skærmen. Og i skærmen gemmer der sig to nyheder: 120 Hz og fladhed.
Skærmen er stadig på velvoksne 6,55 tommer og man får her samme opløsning, kvalitet, lysstyrke, format, holepunch kamera. Og det er en god skærm, som desuden har tilegnet sig DisplayMates A+ topkarakter. Det betyder på flotte farver og masser af lys. Når solen står højest på himlen, så kan den opnå hele 1100 nits.
Denne gang er skærmen flad. Det lyder måske ikke som den store forbedringer, men i dagligdagen mener jeg bestemt det er det. Med den buede skærm oplevede man fejltryk, genskin fra solen og så er det bare upraktisk. Den flade skærm er meget velkommen på OnePlus 8T. Jeg kan hertil tilføje at den flade skærm gør, at OnePlus 8T er et par millimeter bredere end OnePlus 8. Det gør mig dog absolut intet.
Herudover bliver de 90 Hz i OnePlus 8 opgraderet til 120 Hz i OnePlus 8T, og matcher dermed topmodellen OnePlus 8 Pro. Fra 60 til 90 Hz kan godt mærkes, men at gå fra 60 til 120 Hz er som nat og dag. Den hurtigere skærmfrekvens giver et skarpere billede, når der scrolles, spilles og mere, og samtidig føles telefonen hurtigere og mere flydende.
Det er en fornøjelse at spille spil, se Youtube og yndlingsserien på OnePlus 8T, som kun bliver bedre med dens gode stereohøjtalere. Det er lidt ærgerligt at højtaleren i bunden ikke er frontvendt, for man får hurtigt blokeret den bag håndfladen.
Læs også: Guide: Disse telefoner har hurtigere skærmopdatering
Forbedringer på batteriet
Batteriet i OnePlus 8T har fået en mindre 200 mAh opgradering i forhold til OnePlus 8, men derimod er skærmopdateringsfrekvensen blevet oppet til 120 Hz. Og hvad betyder det så for det 4500 mAh batteri? OnePlus 8T holder let en meget aktiv dag, og bruger man den ikke konstant, så kan man også få to dage ud af den. Man kan konkludere at batteritiden nærmest er identisk til forgængeren – og det er godt, men altså ikke en forbedring.
Hvor vi i stedet finder forbedringen er på opladning. Godt nok er her ikke trådløs opladning (come on?), men her er en helt ny 65W-hurtigopladning. Men har vi overhovedet brug for hurtigere opladning? Det troede jeg heller ikke, men efter at have prøvet det, så har vi.
65W Warp Charge er intet mindre end imponerende. Efter kun 15 minutter i opladeren er der til en hel dags brug. Smid den i når du står op, gå i bad, og din telefon er gået fra 0-56 procent. Giver du den 30 minutter i opladeren, så står den på 98 procent. Det er sjældent at det sker, men OnePlus 8T fik mig her til at måbe. Når man i nogle dage har benyttet 65W Warp Charge, så vil man ikke have lyst til at gå tilbage.
Læs også: Disse telefoner holder længst på en opladning
Et velkendt godt kamera
OnePlus 8T kommer med hele fire kameraer på bagsiden samt et enkelt på forsiden, i alt fem kameraer. Kvaliteten er generelt meget lig forgængeren og her er også mange af de samme funktioner. Lidt nyt er der dog alligevel sket. Her er et nærmere kig på kamerahardwaren:
- Hovedkamera: 48 megapixel f1,7, Sony IMX586, med OIS og EIS, 0,8 µm
- Ultra Vidvinkel: 16 megapixel f2,2, Sony IMX481, 123 graders synsvinkel
- Makro: 5 megapixel
- Monokrom: 2 megapixel
- Frontkamera: 16 megapixel f2,4
Her har OnePlus forbedret noget af det jeg beklagede mig over i testen af OnePlus 8, blandt andet makrokameraet. Sidder du lige nu og skal vælge mellem OnePlus 8 Pro og OnePlus 8T (eller allerede har en 8 Pro), så er det kameraet der primært skiller de to. Lige meget hvad du kaster efter OnePlus 8 Pro og OnePlus 8T, så tager Pro-modellen de klart bedste billeder. Det skulle den helst også. Men derudover er kameraet ganske udmærket i den billigere 8T.
Billeder i dagslys, landskabsbilleder, ultra vidvinkel, portrætbilleder, makrobilleder – OnePlus 8T gør det hele godt. Kameraappen er desuden hurtig og responsiv og fokuseringen opleves også som hurtig. Hvor den ikke har sin styrke er når der zoomes meget ind (over 2x zoom) og når det bliver mørkt. Det er ikke decideret dårligt, men konkurrenter gør det bare bedre.
Alt i alt giver kameraet i OnePlus 8T en tilfredsstillende oplevelse og her er gode funktioner til rådighed. Sammenlignet med nærmeste konkurrent, Samsung Galaxy S20 FE, så taber OnePlus kampen.
Læs også: Denne smartphone har det bedste kamera
Herunder er billeder taget med OnePlus 8T
Inkluderet billeder mod OnePlus 8 Pro og Samsung Galaxy S20 FE.
OnePlus 8T er en no-brainer
Hvis du har købt en OnePlus 8, så føler jeg med dig (og til dels også dig med OnePlus 8 Pro). OnePlus 8T er både billigere og bedre end forgængeren, og det er derfor svært ikke at give den min varmeste anbefaling.
Her får man tæt på alt hvad vi kræver af vores mobiltelefoner i dag. En fremragende skærm, ultra hurtig ydelse, lang batteritid, en genial Android-brugerflade, et tilfredsstillende kamera og et lækkert design. Og så er 65W Warp Charge-opladning virkelig en game changer. Alt dette får man i OnePlus 8T fra kun 4.699 kroner. Man får desværre ikke ingen IP68-certificering, plads til MicroSD-hukommelseskort eller eSIM og heller ingen trådløs opladning.
Se også: Find den billigste pris på OnePlus 8-telefoner
Det får man konkurrenten Samsung Galaxy S20 FE, som samtidig har et bedre kamera og nu er nede i samme prisleje. Hos OnePlus kan du kan til gengæld forvente hurtigere opdateringer – og så kommer den allerede med Android 11. OnePlus 8T er en oplagt kandidat til Årets Mobil 2020.
OnePlus 8T får i test 5,5 ud af 6 stjerner
Mere om sagen
Redaktionens fokus på tematikken gik videre. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. 14/10/2020 gik vi et spadestik dybere og bragte en artikel omkring OnePlus 8T er officiel: 120 Hz og ornli’ syg opladning – Klik her og læs artiklen.. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..