Facebook for usikkert til regeringsbrug

Den hollandske regering skal ikke længere bruge Facebook-sider til at kommunikere med borgerne, da det er for usikkert.

Facebook for usikkert til regeringsbrug

Brugernes personlige og følsomme oplysninger er i ikke i sikre hænder, når de bruger Facebook. Det mener Den hollandske databeskyttelsesmyndighed, der har bedt regeringen droppe brugen af Facebook-sider.

Se også: Meta anklages for at bryde EU’s GDPR-regler

Den hollandske regering skal droppe Facebook

Den hollandske regering kan blive tvunget til at stoppe med at bruge Facebook efter en advarsel fra den hollandske databeskyttelsesmyndighed (DPA), skriver CNBC.

DPA har udsendt en erklæring, hvor de råder det hollandske indenrigsministerium til ikke at bruge Facebook-sider til at kommunikere med borgerne, da man ikke aner i hvilke hænder brugernes personlige og følsomme oplysninger ender.

Regeringen ønsker klarhed fra Meta “så hurtigt som muligt, senest inden sommerferien, om, hvordan de håndterer vores bekymringer,” sagde Alexandra van Huffelen, den hollandske digitaliseringsminister.

Meta fortæller, at det blot viser, at de ikke aner hvordan vores produkter fungerer.

“Vi gennemgår alle Meta-produkter for at sikre, at de overholder lovgivningen i de regioner, hvor vi tilbyder vores tjenester, og vi vil fortsætte med at samarbejde med regeringen for at sikre, at de kan bruge sociale medier til at kommunikere med folk,” tilføjede Meta-talsmanden.

Læs også: EU vil undersøge Big Tech for ikke at overholde nye EU-regler

Meta under pres i Europa

Det kan komme som den store overraskelse, at brugernes personlige oplysninger ikke er sikret på Facebook.

For at omgå nye EU-regler har Meta valgt, at tilbyde Facebook og Instagram på abonnement. Her betaler man en månedlig abonnementspris, for at slippe for målrettede annoncer. Men angiveligt skulle denne løsning ikke være tilfredsstillende for at overholde reglerne i Digital Markets Act (DMA).

Se også: Ny fyringsrunde hos Meta: Fyrer 50 fra Messenger-teamet