Kommende smartphones: Disse telefoner kommer i 2021

Vi er kun lige kommet i gang med 2021, så hvis du er på udkig efter en ny smartphone, er der rigtig mange fede mobiltelefoner at se frem til. Se dem alle her.

Kommende smartphones: Disse telefoner kommer i 2021

Er det ved at være tid til at lade din nuværende mobiltelefon gå på pension og udskifte den med en ny og bedre mobil fra 2021? Så er der heldigvis masser af spændende bud på nye mobiler, hvis du kan væbne dig med lidt tålmodighed og slå til i de kommende måneder.

Vi har her fundet de mest spændende smartphones, som ventes at blive annonceret i løbet af 2021.

Se også: De bedste priser og tilbud på smartphones

iPhone 13 Pro
Muligt bud på iPhone 13 Pro. Foto: Lets Go Digital

iPhone 13, 13 Pro og 13 Plus

Det kan næppe komme som nogen overraskelse, at næste generation af iPhones er på listen. Apples iPhones er superpopulære, og der er masser af nyheder i de næste iPhones at se frem til.

På designet vil der godt nok ikke ske det helt vilde, ud over at hakket øverst i skærmen gøres mindre. Til gengæld vil Apple blandt andet udstyre iPhone 13-serien med ’always on’-skærmteknologi. Selv om skærmen er slukket, vil enkelte pixels dermed kunne vise klokken og batteriniveauet 24/7 uden at bruge særlig meget strøm.

iPhone 13 menes også at få en opgraderet ultravidvinkel-kamerasensor med en blænde på f/1,8. Det vil øge lysindtaget i forhold til den eksisterende sensor med en f/2,4-linse i iPhone 12-serien.

Det forlyder også, at iPhone 13 Pro og 13 Pro Plus vil få nye OLED-skærme fra Samsung, som understøtter en høj opdateringsfrekvens på hele 120 Hz. De nuværende skærme i iPhone 12 understøtter kun de normale 60 Hz. iPhone 13-serien vil efter sigende også understøtte den nye Wi-Fi 6E-standard, som understøtter helt op til 6 GHz.

Selv om det ydre ikke forandrer sig meget, er der altså masser at glæde sig til i de nye iPhones. Og mange flere nyheder vil dukke op i de kommende måneder. Du må nemlig vente helt til september, hvor de ventes at blive præsenteret til sædvanlig tid.

Læs også: iPhone 13 rører på sig – her er de nyeste rygter

OnePlus 9
OnePlus 9. Foto: Dave2D

OnePlus 9 og OnePlus 9 Pro

OnePlus har også masser af medvind i sejlene, selv om producentens gamle fanbase er begyndt at beklage sig mere og mere over den retning, producenten bevæger sig i. OnePlus har vokset sig til en vaskeægte mainstream-producent, der er lykkes med at sælge masser af smartphones.

Det ventes ikke at blive meget anderledes med de næste flagskibe, OnePlus 9 og 9 Pro. Flagskibene er allerede blevet lækket i stor stil, da de ventes at blive præsenteret allerede i marts.

I OnePlus 9 Pro kan blandt andet se frem til en 6,78” 1440p+-skærm med en opdateringshastighed på 120 Hz. OnePlus ventes at anvende en form for OLED-skærmteknologi kaldet LTPO, som også er brugt siden Apple Watch Series 4 og i Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Den normale OnePlus 9 må nøjes med en 6,55” 1080p+-skærm, men også med en opdateringshastighed på 120 Hz.

Batteriet bliver på 4.500 mAh, og modsat Apple menes OnePlus at inkludere op til en 65 watt oplader i salgsæsken. Telefonerne vil derudover blive drevet af Qualcomms nyeste Snapdragon 888-chipset og blive konfigureret med mindst 8 GB RAM og 128 GB lagerplads.

Læs også: Læk: Her er de første billeder af OnePlus 9

LG Rollable
LG Rollable

LG Rollable

LG er efterhånden ikkeeksisterende på det nordiske marked, men ikke desto mindre bør du holde øje med det kommende flagskib fra LG. De seneste år har LG nemlig eksperimenteret med sjove og anderledes designs, som de andre mobilproducenter måske vil lade sig inspirere af.

Det næste bud på en topmodel fra LG ser ud til at blive en smartphone med en skærm, der kan udvides ved at rulle op og ned. Telefonens ramme og den foldbare OLED-skærm kan ganske enkelt bevæge sig.

LG har tidligere bekræftet, at telefonen kommer her i 2021, men senest forlyder det, at projektet måske ikke bliver til noget alligevel. Der er vist ikke andet for end at vente og se, om det lykkes LG at lancere den bemærkelsesværdige telefon med den rulbare skærm.

Læs også: LGs rulbare telefon, LG Rollable, lanceres i 2021

Sony Xperia 1 III

OBS: Du kan nu læse mere om den nye Sony Xperia 1 III her.

Sony er naturligvis også på vej med nye topmodeller. Rygter peger tydeligt i retning af, at Sony er på vej med en efterfølger til Xperia 1 II. Den vil, ikke overraskende, blive kaldt Xperia 1 III.

Flagskibet vil angiveligt komme med en 15 % mere lysstærk 4K OLED-skærm og med et bedre selfiekamera. Designet vil nærmest ikke afvige fra sidste års topmodel, men kanterne uden om skærmen vil dog blive mindre end tidligere.

Xperia 1 III vil også være særlig interessant, fordi den vil være en af de eneste topmodeller, som beholder udgangen til 3,5 mm minijack. Og så vil der også stadig være mulighed for at tilslutte et microSD-kort.

Sony ventes også at lancere en billigere udgave af Xperia 1 III kaldet Xperia 10 III. Den vil blive Sonys første prisvenlige 5G-mobil.

Både Xperia 1 III og Xperia 10 III ventes at blive præsenteret i slutningen af denne måned.

Læs også: Android 11 på vej til Sony Xperia-telefoner

Huawei P50
Rendering af Huawei P50. Foto: Steve Hemmerstoffer

Huawei P50

Hvert forår lancerer Huawei en ny topmodel i P-serien, som skal konkurrere med særligt Samsungs forårstopmodeller i S-serien.

I år kan vi forvente at se P50-serien fra Huawei. Oplysningerne om Huawei P50 er stadig sparsomme, da telefonen angiveligt er blevet forsinket. Og der vil næppe blive produceret så mange modeller som sidste år, da Huaweis smartphonesalg er i stor tilbagegang på grund af handelskrigen mellem USA og Kina.

Huawei insisterer dog på fortsat at lave smartphones. Derfor får vi angiveligt tre modeller i P50-serien at se: En normal P50, en P50 Pro og en P50 Pro+. P50 vil blive drevet af Huaweis seneste chipset, Kirin 9000E fra datterselskabet HiSilicon, mens P50 Pro og P50+ får den kraftigere Kirin 9000. Samme chipsets findes i Mate 40-serien.

Rygter går på, at P50 vil komme med et nyt kamerasetup, forbedrede OLED-skærme og nye gamingfunktioner.

Læs også: Første kig på Huawei P50 Pro – bliver anderledes

Samsung Galaxy Z Flip 3 og Z Fold 3

Samsung har to slags foldbare smartphones på markedet – Z Flip-serien, hvor skærmen folder midtover horisontalt, mens skærmen i Z Fold-serien folder vertikalt.

Samsung ventes at lancere nye 2021-modeller i begge serier. Først i rækken er en ny Samsung Galaxy Z Flip 3 (angiveligt ikke kaldet Flip 2), som ventes at blive præsenteret i løbet af sommeren. Der er ikke mange oplysninger om dem, men nogle af dem peger på, at Galaxy Z Flip 3 får stereohøjttalere, og at den kommer med enten 128 eller 256 GB lagerplads. Skærmen skulle vokse til 6,7″ og understøtte en opdateringshastighed på 120 Hz.

Og så er der Galaxy Z Fold 3, som ventes at få en plastikskærm som i Galaxy Fold i stedet for UTG (Ultra Thin Glass). Skærmstørrelserne bliver næsten uændrede i forhold til Z Fold 2.

Det forlyder, at begge telefoner kommer i juli måned. Meget mere vides ikke på nuværende tidspunkt, men mon ikke Samsung har forbedret hængslerne og de foldbare AMOLED-skærme siden forgængerne?

Læs også: Samsung-telefoner får nu sikkerhedsopdateringer i fire år

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21 FE kommer formentlig til at ligne Galaxy S21.

Samsung Galaxy S21 FE

Sidste år overraskede Samsung med en billigere udgave af Galaxy S20-flagskibet kaldet Galaxy S20 FE. Galaxy S20 FE blev rost af anmelderne, og noget tyder på, at Samsung vil gentage succesen. Ifølge rygter er modellen SM-G990B dukket op, og den menes at være den næste Samsung Galaxy S21 FE.

Oplysningerne om den er sparsomme, men rygter går i hvert fald på, at modellen kører med Android 11 ud af boksen, understøtter 5G, kan fås med enten 128 eller 256 GB lagerplads, og at den vil være tilgængelig i farverne hvid, grå/sølv, pink og violet.

Spørgsmålet er så, hvornår den kommer. Sidste års model kom først i oktober, så du skal nok ikke satse på at få den at se inden sommeren.

Læs også: Nu får ældre Samsung-telefoner nyeste Galaxy S21 funktioner

Nokia 9.3 PureView
Nokia 9.3 PureView kommer umiddelbart til at ligne Nokia 8.3 5G. Foto: Onleaks

Nokia 9.3 PureView

Nokia har ikke haft en ægte topmodel siden Nokia 9 PureView i 2019. Det nærmeste på en topmodel har været Nokia 8.3 5G, men hverken processor, skærm eller kameraer er på højde med øvrige topmodeller.

Rygter har i lang tid svirret i luften om, at Nokia endelig er på vej med en konkurrencedygtig topmodel. Den skulle angiveligt oprindeligt have været lanceret som Nokia 9.1 for længe siden, men adskillige forsinkelser får ifølge rygterne Nokia til at navngive den Nokia 9.3 PureView.

Nokia 9.3 PureView – tidligere også kaldet Nokia 10 PureView – kommer med en OLED-skærm med en opdateringshastighed på 120 Hz. Navnet PureView husker du måske fra de gamle Nokia Lumia-smartphones. De udmærkede sig med utroligt gode mobilkameraer, så måske får vi det samme at se i den næste 9.3 PureView.

I hvert fald menes den at komme med et primært bagkamera på 108 megapixel, som Samsung leverer. Det sekundære bagkamera skulle have en opløsning på 64 megapixel, og som sædvanligt vil der blive brugt ZEISS-brandede kameralinser.

Chipsettet bliver Qualcomms Snapdragon 865, som ikke længere er det ypperste på mobilmarkedet – men stadig en topmodel værdig. Det samme er set i flere af Nokias øvrige smartphones.

Nokia 9 PureView var angiveligt planlagt til at blive lanceret i november, men det satte COVID-19-pandemien en stopper for. Hvornår vi så får Nokia 9 PureView at se, vides endnu ikke.

Læs også: Nokia 10 PureView får Snapdragon 875, safirglas og Zeiss-kamera

Flere nyheder om emnet

Næste interessante historie om sagen kom frem. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 4/2/2021 gik redaktionen videre og publicerede artiklen om Test af Xiaomi Mi 10T Pro – Et ægte mobilkupKlik her for fortsættelsen.. Redaktionen fastholder fokus. De sidste nyheder ser du her.