Ny Polestar O₂ – vanvittig fed elektrisk cabriolet

O₂ er Polestars nye elektriske konceptbil - og den ser vanvittig fed ud. Se billeder af den batteridrevne carbriolet, Polestar O₂, med indbygget drone.

Gider du ikke vente længere på Teslas Roadster kunne Polestars nyeste koncept garanteret friste. Godt nok er der tale om et koncept, men i og med at bilmærkets sidste koncept, Polestar 5, er i produktion, kunne dette blive markedets fedeste elektriske bil. Her er billeder og informationer om elbilen Polestar O₂, der er en carbriolet med indbygget drone.

Se også: Alt om Polestar 3 – hvad vi ved om den elektriske SUV

Aluminiumsplatform med enestående køreegenskaber

Polestar O₂ er designet og bygget på specialdesignet platform i bonded aluminium, som er tilpasset fra Polestar 5, der tidligere var konceptet Precept. Undervognen er bygget til sportslige egenskaber med skarpe styreegenskaber og høj krængningsstabilitet. Ifølge Polestar kan dette lade sig gøre takket være den unikke platform med dens høje kvalitet og vridningsstabilitet.

Det lave, brede karrosseri, det kompakte kabinedesign, minimalt udhæng og en lang akselafstand er udtryk for klassiske sportsvogns-proportioner, men med et moderne og elektrisk touch.

Aerodynamikken er optimeret i forhold til rækkevidde bl.a. med integrerede designelementer såsom vindgardiner over hjulkasser og baglygternes aerodynamiske funktion, der stabiliserer luftstrømmen bag bilen.

Bæredygtighed, Android Automotive og drone

I vanlig Polestar stil er her fokus på bæredygtighed – og på billederne ser man også, at infotainmentsystemet er Android Automotive. I Polestar O₂ er genbrugspolyester det eneste materiale, der er anvendt til bløde komponenter i kabinen, lige fra skum, klæbemidler og til 3D-strikfibre. Det både effektiviserer genanvendelsen, understreger cirkularitet og reducerer samtidigt bilens vægt.

I forlængelse af Polestars fokus på bæredygtighed har man med Polestar O2 integreret en ny metode til at kontrollere det genanvendte indhold og således forbedret genanvendelsen af forskellige metalkomponenter.

Ligesom vi kender det fra Polestar 2 (se vores test af Polestar 2) er der anvendt det gode Android Automotive til Polestar O₂s infotainmentsystem.

Som noget helt unikt er der i Polestar O₂ integreret en automatisk drone bag bagsæderne, der kan lette under kørsel og filme bilen i bevægelse.

Læs også: Nye elbiler, der kommer i 2022

Hvornår kommer Polestar O₂?

Polestar O₂ er stadig et koncept, men kender vi Polestar ret, vil vi se denne bil, eller noget i denne stil, komme i produktion. Polestar selv skriver, at de planlægger at lancere tre nye biler i løbet af de kommende tre år, der hver især har potentiale til at realisere nogle af ideerne præsenteret i konceptbilerne.

Se også: Disse nye elbiler er på vej fra Polestar