Vinderne af Årets elbil 2024: Bybil, sedan, SUV og familiebil

Mere end 10.000 stemmer er afgivet på 104 elbiler, der er eller snart kommer på markedet, til prisen Årets elbil 2024. Se vinderne i kategorierne bybil, sedan, SUV, familiebil og Bilisternes pris.

Vinderne af Årets elbil 2024: Bybil, sedan, SUV og familiebil

Læserne på Mobilsiden.dk har nomineret samtlige elbiler på markedet, og blandt de nominerede elbiler har vores motorjournalister kåret vinderne af Årets elbil 2024.

10.500 stemmer er afgivet i nomineringen af Årets elbil 2024, og de har givet deres stemme på de elbiler, som de finder mest interessante i kategorierne bybil (mini- og mikrobiler), sedan, SUV og familiebil.

Det eneste nomineringskriterie har været, at elbilerne skal være tilgængelige på det danske marked senest 1. februar 2024. Vores kåring af Årets elbil skal være en relevant kåring, der kan tjene som en god pegepind til de bedste elbiler på markedet.

Baseret på læsernes stemmer har vores motorjournalister kåret den bedste elbil i hver af de fire kategorier ved at rangere de fem højest nominerede elbilers indbyrdes pris- og kvalitetsforskelle. Vinderne af Årets elbil 2024 kendetegnes ved at være populære og ved at holde høj kvalitet til en fornuftig pris.

Årets bybil 2024

De fem mest populære elbiler i kategorien bybil – fællesbetegnelsen for mini- og mikrobiler – der fik flest stemmer, er: Volvo EX30, Renault Megane E-Tech Electric, Hyundai Kona Electric, BYD Dolphin og Cupra Born.

Af de fem nominerede elbiler af typen bybil er Volvo EX30 kåret til vinderen af Årets bybil 2024.

Se rangeringen af årets bybiler og læs begrundelsen for årets vinder

Årets sedan 2024

De fem mest populære elbiler i kategorien sedan, der fik flest stemmer, er Tesla Model 3, Polestar 2, Volkswagen ID.7, BMW i5 og BYD Seal.

Af de fem nominerede elbiler af typen Sedan er Tesla Model 3 kåret til vinderen af Årets sedan 2024.

Se rangeringen af årets sedaner og læs begrundelsen for årets vinder

Årets SUV 2024

De fem mest populære elbiler i kategorien SUV/crossover, der fik flest stemmer, er Tesla Model Y, Xpeng G9, Skoda Enyaq iV, Ford Mustang Mach-E og Audi Q4 e-tron.

Xpeng G9

Af de fem nominerede elbiler af typen SUV/crossover er Xpeng G9 kåret til vinderen af Årets SUV 2024.

Se rangeringen af årets SUV’er og læs begrundelsen for årets vinder

Årets familiebil 2024

De fem mest populære elbiler i kategorien familiebil, der fik flest stemmer, er Tesla Model Y, Tesla Model 3, XPeng G9, Polestar 2 og Volkswagen ID.7.

Af de fem nominerede elbiler i kategorien familiebil er XPeng G9 kåret til vinderen af Årets familiebil 2024.

Se rangeringen af årets familiebiler og læs begrundelsen for årets vinder

Bilisternes pris 2024

Bilisternes pris tildeles den mest populære elbil blandt læserne på Mobilsiden.dk. Prisen Bilisternes pris er udelukkende baseret på elbilernes popularitet blandt vores læsere.

Her er de mest populære elbiler i 2024 i Danmark.

  1. Tesla Model Y: 12,6 %
  2. Tesla Model 3: 8,3 %
  3. Xpeng G9: 6,4 %
  4. Volvo EX30: 3,7 %
  5. Polestar 2: 3,6 %
  6. Volkswagen ID.7: 3,2 %
  7. Skoda Enyaq iV: 3,2 %
  8. Ford Mustang Mach-E: 3,1 %
  9. BMW i5: 2,9 %
  10. BYD Seal: 2,5 %

Tesla Model Y er vinderen af Bilisternes pris 2024.

Se også: Alt om kåringen af Årets Elbil

Vinderne

Fælles for vinderne af Årets elbil 2024 er, at de er nomineret af læserne på Mobilsiden.dk, og at læserne har kunnet stemme på alle elbiler, der er tilgængelige på det danske elbilmarked senest 1. februar 2024.

Vores intention med at kåre vinderne af Årets elbil 2024 i kategorierne bybil, sedan, SUV og familiebil er at give danskerne et retvisende indtryk af, hvilke populære elbiler der rent faktisk også er blandt de bedste på markedet.

Se også: Elbiler Bedst i Test

Vores motorjournalister tester løbende alle elbiler på markedet. Over en hel uge kører de mere end 800 kilometer fordelt på kørsel i by, landeveje og motorveje. Vi gør os umage med at fremprovokere fantomopbremsninger, utidig bimlen og bamlen fra køreassistenter og test af parkeringsassistenter.

I tillæg leder vi med lys og lygte efter fejl, mangler og irritationsmomenter i samtlige elbiler, vi tester. Vores motorjournalister er grundige, uvildige og har kun én ting for øje: at give vores ærlige mening om elbilerne.

Se også: Test, bedømmelser og anmeldelser af alle elbiler

I vores kåring af Årets elbil er det imidlertid KUN vores læsere, der nominerer, hvilke elbiler der kan vinde. Dette skyldes, at det er vigtigt for os, at vinderen af Årets elbil skal være relevant i forhold til danskernes præferencer.

Baseret på læsernes nomineringer – altså antal stemmer, som læserne afgiver – nomineres de fem bedste elbiler i hver af kategorierne bybil, sedan, SUV og familiebil. Med afsæt i læsernes nomineringer vurderer vores motorjournalister, hvilke af de fem elbiler der holder den højeste kvalitet.

Prisen på de nominerede elbiler tæller med i kvalitetsvurderingen. Vinderen af Årets elbil 2024 er således populær, holder høj kvalitet og har en fornuftig pris.

I tillæg til at kåre vinderen af årets bybil, sedan, SUV og familiebil står vi også bag Bilisternes pris, som findes blandt de 10 elbiler, der har modtaget flest nomineringer fra læserne på Mobilside.dk. Elbilen med flest stemmer vinder årets Bilisternes pris.

Vi anbefaler:
Se alle elbiler vi venter på markedet i 2024, 2025 og 2026

Sammenlign privatleasing af elbiler
Guide til valg af ladeboks