Bag om Asus: Har Asus skabt en tastatur-trend på tablets?
Asus Tranformer TF101 var flere områder var en succes for Asus, med blandt andet gode salgstal, god softwaresupport, og ikke mindst den eftertragtede tastatur-dock.
Det var dermed kun et spørgsmål om tid før efterfølgeren var på vej.
Og det varede ikke længe, for allerede i slutningen af 2011 kom Asus med deres Transformer Prime, der på næsten samtlige områder var blevet forbedret, og den skulle dermed lukke munden på kritikerne af den første Transformer.
Anden generation Transformer
Hos Mobilsiden.dk var tablet-enheden da også en succes, her blev den modtaget med en hvis skepsis for bare at være en efterfølger. Men den viste sig at være blevet forbedret på adskillige punkter, som resulterede i karakteren fem ud af seks stjerner, og blev rost som værende ”den bedste og ultimative Android-tablet”.
– Læs anmeldelsen af Asus Transformer Prime
Der blev da også lagt op til meget fra den nye enhed, men kort efter lanceringen begyndte andre producenter at røre på sig med nyere og vildere hardware, blandt andet skærmopløsningen, som på eksempelvis Den Nye iPad er 1536 x 2048 pixels. Læs anmeldelsen her.
Kampen er ikke nem for Asus, og de andre Android producenter, hvis tablets slet ikke ser en ligeså stor salgssucces som hos Apple.
Alene i Danmark sidder Apple nemlig på 75 procent af tablet markedet ifølge en undersøgelse.
”Infinity” skal overhale
Derfor videreudviklede Asus deres Prime model til den nyeste og absolut også dyreste model, Asus Tranformer Infinity.
En endnu skarpere og kraftigere model af Transformer Prime, der skal konkurrere med toppen af markedet.
Sammen med lanceringen af Infinity har Asus frigivet denne dybtgående og interessante video omkring enheden, der gennemgår designet, hardwaren og ikke mindst hele Transformer Infinity som produkt.
Tastatur til tablets
Asus har altså nu bevæget sig igennem tre generationer af tablets på halvandet år. Og selvom deres alternative tankegang har bragt dem frem i tablet-verdenen, har det endnu ikke været nok til at slå, eller nærme sig Apple.
Men selvom salgssuccesen ikke har været nok til at overhale Apple, har det tilsyneladende været nok til at få andre producenter med på vognen.
Antallet af tastatur-produkter til iPads er steget, vi har her på redaktionen allerede testet ét produkt, og er på vej med endnu en produkttest. Og rækken af tastatur tilbehørsprodukter til en iPad er uendelig lang.
Samtidig har Microsoft lanceret Surface der ikke kun blev annonceret som et tablet produkt, men præcis som med Asus Transformer, så skal Surface også sælges på det medfølgende tastatur.
Der dog er blevet innoveret til et helt nyt niveau, og nærmest smelter idéen fra Apples Smartcover, sammen med tastatur-dokken fra Transformer serien.
Forkert platform?
Men grunden til at Asus endnu ikke er slået igennem, kunne ligge i den platform, som de valgte at lancere Transformer serien i. Måske var Android bare ikke platformen hvor tablet og tastatur skulle sammensmeltes?
Havde de ventet med idéen, kunne det måske have været Asus som stod bag det fysiske produkt af Microsoft Surface, og for alvor have haft chancen for at slå igennem med tablet og tastatur som ét samlet produkt.
Jeg kan endnu ikke komme med en konklusion på Asus’ idé med tastaturet, da det kun er tiden der kan vise om tastaturet finder sin fysiske plads, og bliver ét med tablets.
Men idéen ser ikke urealistisk ud herfra, og det Asus startede kunne meget vel blive det, alle skoleelever og skribenter sidder med i fremtiden, når de skal være mobile.