Google annoncerer fem nyheder i Android

Google er klar med fem nye Android-funktioner, som for en gangs skyld ikke er begrænset til Googles egne Pixel-telefoner. Se nyhederne her.

Google annoncerer fem nyheder i Android

Google udruller med jævne mellemrum nye funktioner i Android, men der er som regel tale om såkaldte ”Pixel feature drops”, som er forbeholdt Googles egne Pixel-telefoner.

Denne gang er Google dog klar med en håndfuld nye Android-funktioner, som ikke kun er til Pixel-telefoner, men alle telefoner med Android.

Der er ikke tale om decideret nye funktioner i Android 15, men i stedet nye funktioner, som kommer til mange Android-enheder via Googles baggrundstjenester. Android 15 er desuden heller ikke officiel endnu, men ventes at komme ganske snart.

Se også: Google bekræfter, hvornår Android 15 kommer

TalkBack bruger nu Gemini

TalkBack, en hjælpefunktion i Android, er et uundværligt værktøj til blinde eller dem med stærkt nedsat syn. Skærmlæseren læser indholdet på skærmen op og gør det muligt at betjene en telefon, uden man kan se skærmindholdet.

En af nyhederne er, at TalkBack nu opgraderes til at bruge Gemini-modeller ”på understøttede enheder” til at lade dig høre detaljerede lydbeskrivelser af billeder, uanset om du kigger i dit galleri af fotos og videoer, billeder i tekstbeskeder eller på sociale medier.

Se også: Top 5: De absolut bedste Android-mobiler

Identificer sange med “Tegn cirkel og søg”

Android-telefoner med funktionen ”Tegn cirkel og søg” eller ”Circle to search” gør det muligt at lave en Google-søgning på hvad som helst du ser på din telefonskærm. Hold blot ”hjem”-knappen eller den lille bjælke nederst på skærmen nede for at åbne ”Tegn cirkel og søg”-vinduet.

Nu er funktionen blevet opdateret til også at kunne identificere, hvilken sang der spilles i nærheden af dig eller på din telefon. Dermed behøver du ikke længere bruge en tredjepartsapp som Shazam, da du altid har mulighed for at identificere en sang ved blot et tryk på enhver skærm.

Se også: Se Callme tilbud på Google Pixel 9

Få læst enhver hjemmeside op i Chrome

En anden ny funktion i Android er muligheden for at lytte til hjemmesiders indhold via Chrome-browseren, uanset hvilket indhold der er tale om.

Alt du skal gøre er at klikke på de tre prikker i øverste højre hjørne og vælge ”Lyt til denne side”. Chrome identificerer automatisk hjemmesidens brødtekst og begynder at læse det op for dig. Du kan selv vælge tempo, stemme, og du kan også pause og spole i oplæsningen.

Se også: Disse Android-telefoner får flest opdateringer

Advarsel om jordskælv

Android har i længere tid været i stand til at advare om jordskælv endda flere sekunder, før rystelserne begynder. Når rystelserne er overstået, får man tips om, hvad man dernæst skal gøre.

Nu udvider Google funktionaliteten til at dække hele USA og seks øvrige territorier. Advarslerne gives ikke i Danmark, og heldigvis er det da også yderst sjældent, at vi oplever jordskælv, der kan mærkes i Danmark.

Til gengæld vil du blive advaret, hvis uheldet sker i lande som Albanien, Argentina, Australien, Østrig, Kroatien, Cypern, Tjekkiet, Egypten, Frankrig, Georgien, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Indien, New Zealand, Portugal, Rumænien, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Schweiz, Thailand, Tyrkiet og USA.

Offlinekort i Google Maps på Wear OS-ure

Den sidste Android-nyhed er muligheden for at bruge offline-kort i Google Maps på smartwatches med Wear OS.

Dit ur kan få adgang til de kort, som du har downloadet til din telefon. To nye genveje giver dig mulighed for at søge efter destinationer med din stemme, når du er online igen, eller se din placering på kortet med et tryk på urskiven.