iOS 18 kommer uden Apple Intelligence

Apples nye AI-baserede funktioner – bedre kendt som Apple Intelligence – vil sandsynligvis ikke være tilgængelige ved lanceringen af iOS 18.

iOS 18 kommer uden Apple Intelligence

Ifølge Bloomberg vil Apples kommende AI-funktioner ikke være tilgængelige før iOS 18.1, som forventes at blive udgivet i oktober 2024.

Apple Intelligence er Apples samlebetegnelse for en lang række AI-nyheder, der blev annonceret ved WWDC i juni som en del af iOS 18. Nyhederne inkluderer intelligente notifikationer, opsummering af både tale- og tekstbeskeder, nye skriveværktøjer, ChatGPT-integration og en forbedret Siri-assistent.

Apples AI-nyheder vil kun være tilgængelige på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro og nyere. Har man en iPhone 15, iPhone 15 Plus eller en ældre iPhone, må man undvære Apple Intelligence. Årsagen skulle være manglende RAM.

Se også: Sammenlign priser og tilbud på iPhones

iOS 18 er stadig planlagt til september

iOS 18 og iPadOS 18 vil stadig blive lanceret som planlagt i september 2024 og vil være kompatibel med enheder alle iPhones helt tilbage til iPhone XR fra 2018 og iPad Pro fra 2018. Se alle iPhones, som får iOS 18.

Apple har tidligere oplyst, at Apple Intelligence ikke ville være en del af den første lancering af iOS 18 og iPadOS 18. Funktionerne forventes at blive rullet ud i faser gennem sidste kvartal af 2024 og kan strække sig ind i foråret 2025.

Se også: Test og anmeldelser af iPhones

Betatestere får snart adgang

Ifølge Bloomberg vil udviklere snart begynde at se de nye AI-funktioner i betaversioner af iOS 18.1 og iPadOS 18.1. Test af de nye funktioner forventes at tage længere tid end normalt på grund af det relativt lille antal kompatible enheder.

Og så er Apple formentlig også varsom med at udrulle AI-nyhederne for hurtigt, da der talrige ganske er set eksempler på AI-chatbots, der hallucinerer og opdigter det rene volypak forklædt som sandheder.

Apple gav efter for presset

Apple har været meget langsom om at tage AI til sig. Indtil WWDC-keynoten i juni ville Apple nærmest ikke anerkende teknologiens eksistens og valgte konsekvent ikke at bruge ordet “AI” i nogle af sine tidligere præsentationer.

Men efterspørgslen fra forbrugerne og presset fra konkurrenterne blev til sidst for stort. Alle konkurrenter satsede stort på AI, og teknologien har de seneste år været her, dér og alle vegne og altså snart også i din iPhone – hvis den altså ellers er kompatibel.

Se også: Swappie er bedst og billigst på refurbished iPhones