Nu kan du optage telefonopkald på din iPhone med iOS 18.1

For første gang nogensinde understøtter Apple nu officielt muligheden for at optage telefonopkald på iPhones. Det sker i den nye iOS 18.1-betaudgave for udviklere.

Nu kan du optage telefonopkald på din iPhone med iOS 18.1

iPhone-brugere kan som noget nyt få adgang til optagelser, udskrifter og AI-genererede resuméer af deres telefonsamtaler gennem appen Noter.

Se også: Se bedste tilbud på brugte iPhones

Sådan optager du telefonopkald på din iPhone

Den nye iOS 18.1-betaudgave til udviklere kommer med en række nye AI-drevne funktioner under samlebetegnelsen Apple Intelligence. En af nyhederne er en AI-drevet funktion, der giver dig mulighed for at optage og transskribere telefonopkald, skriver MacRumors.

Brugere med adgang til betaversionen kan trykke på en ny “optag”-knap i øverste venstre hjørne af opkaldsskærmen for automatisk at få transskriberet deres telefonsamtale.

Når funktionen er aktiveret, vil alle parter i opkaldet høre en besked, der siger: “Dette opkald vil blive optaget.” Telefon-appen optager derefter opkaldet, samtidig med at der automatisk oprettes en transskription, som vises i Noter-appen. Derudover vil brugerne også kunne få adgang til den fulde lydoptagelse og et AI-genereret resumé af opkaldet i Noter-appen.

Apple viste første gang funktionen frem under Worldwide Developers Conference i juni. Funktionen virker særlig nyttig for journalister, der ofte laver interviews over telefonen, og den kan ligeså være nyttig, hvis du tager et vigtigt opkald fra en læge og gerne vil huske præcis, hvad de siger.

Er det lovligt at optage et telefonopkald?

Med introduktionen af denne funktion i iOS vil det uomtvisteligt blive langt mere udbredt at få optaget sin telefonsamtale med en anden part. Det rejser spørgsmålet, om det overhovedet er lovligt at optage en anden gennem en telefonsamtale. Familieadvokaten har tidligere behandlet dette emne og svarer følgende:

“Man kan ikke straffes (efter straffelovens § 263 stk. 1 nr. 3) for at optage samtaler, fx møder eller via telefonen, som man selv deltager i. Heller ikke i de tilfælde, hvor den anden part (fx personen i den anden ende af røret) ingen anelse har om, at samtalen bliver optaget.

Men man risikerer ganske rigtigt at blive straffet, hvis man spiller båndet for personer, som intet har med samtalen at gøre. Nemlig i de tilfælde, hvor der bliver sagt ting, som “åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden”, jf. straffelovens § 264 d.”

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones