Mange store nyheder i Gemini – bliver bedre og hurtigere

Den gratis udgave af Googles AI-chatbot Gemini bliver bedre takket være den nye sprogmodel Gemini 1.5 Flash. Samtidig kan du også tilgå Gemini direkte i appen Beskeder.

Mange store nyheder i Gemini – bliver bedre og hurtigere

Google har annonceret en større opdatering af AI-sprogmodellen Gemini, som driver chatbotten af samme navn. Det betyder, at brugeren af den gratis udgave af Gemini-chatbotten nu kan opleve store forbedringer.

Ifølge Google anvender Gemini nu den såkaldte Gemini 1.5 Flash-sprogmodel, der er optimeret til hastighed og effektivitet. Den nye sprogmodel har et fire gange større kontekstvindue (fra 8.000 til 32.000 tokens), og de overordnede svar skulle være forbedret i både kvalitet og nøjagtighed.

Se også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

Gratis AI-chatbot bliver bedre

Gemini 1.5 Flash-sprogmodellen blev introduceret ved Google I/O i maj 2024 og blev hurtigt tilgængelig for betalende kunder. Udvidelsen til den gratis version af Gemini betyder, at flere mennesker nu vil få gavn af de længere, mere komplekse beskeder og modtage bedre svar.

Som noget nyt understøtter den nye sprogmodel også uploadede filer fra Drev eller ens enhed, men det er i øjeblikket kun tilgængeligt gennem Gemini Advanced, som koster penge. Ifølge Amar Subramanya, der er teknisk vicedirektør, vil denne funktion også ”snart” blive tilføjet til den gratis udgave af Gemini.

Viser nu også relateret indhold

En anden forbedring af brugeroplevelsen i Gemini er tilføjelsen af relateret indhold efter det første svar.

Fra i dag vil alle forespørgsler have et kort med yderligere oplysninger, der dybest set er en AI-drevet Google-søgning, men som også trækker Gmail-relaterede svar, hvor det er nødvendigt.

Chat med Gemini i appen Beskeder i Europa

Opdateringen introducerer også Gemini direkte i Googles Beskeder-app til Android-telefoner i hele Europa. Google introducerede Gemini i Beskeder tidligere på året, men først nu kan brugere i Europa opnå adgang.

Gemini-appen bliver også rullet ud til flere lande, så den nu er tilgængelig i hele 230 lande og territorier.

Teenagere i EU får adgang til Gemini

Google planlægger at udvide adgangen for teenagere globalt “i de kommende uger”. I øjeblikket kan brugere over 13 år få adgang til AI-chatbotten, men brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) skal være mindst 18 år gamle.

Den nye udgave kaldet Gemini for Teens vil have yderligere politikker og sikkerhedsforanstaltninger på plads som resultat af et samarbejdede mellem Google og børnesikkerheds- og udviklingseksperter, der har assisteret med viden om at “imødekomme teenageres og familiers unikke behov”.