Skoda på vej med elektrisk Octavia og to SUV’er

Efter den elektriske Enyaq iV vil Skoda gøre klar til lancering af batteridreven udgave af deres bedst sælgende bilmodel, Octavia, samt et par mindre SUV'er.

Skoda på vej med elektrisk Octavia og to SUV’er

Skoda første rene elbil, Enyaq iV, er så småt rullet ud på de danske veje, men der er flere modeller på vej fra tjekkiske bilproducent. Der er nemlig en fuldelektrisk Octavia på vej samt et par mindre SUV’er.

Skoda er et af de ti bedst sælgende bilmærker herhjemme, med knap 10.000 solgte biler her i 2021. Octavia er Skodas mest solgte model herhjemme og på verdensplan. Der er blevet solgt 121.000 Skoda Octavia i det første halvår af 2021 og 2.174 herhjemme i år. Så det er ikke så mærkeligt, at bilproducenten vil lave netop denne model som ren elbil.

Læs også: Her er de vigtigste trends blandt elbiler

Skoda Octavia elbil på vej

Den familievenlige Skoda Octavia er altså på vej i en ren elektrisk udgave. Med et så velkendt og populært modelnavn kan det derfor overraske, at denne elbil vil hedde noget andet end Octavia. Denne model vil angiveligt blive baseret på Volkswagens Aero-B, der angiveligt skulle blive til en elektrisk Passat – eller ID.7.

Den elektriske Octavia-lignende elbil forventes at køre ud på vejene i 2023. Den er angiveligt blevet set i en “næsten produktionsklar udgave”.

Skoda Enyaq iV
Spørger du os, er Skoda Enyaq iV en af de flotteste elbiler på markedet.

Se også: Mercedes EQXX får reel rækkevidde over 1.000 km

SUV’en bliver mere populær

SUV’er har, sammen med elbilerne, virkelig fået forbrugernes interesse. Derfor har flere producenter af elbiler netop enormt fokus på SUV’erne. Se bare Volvo med deres XC40 Recharge, Maxus Euniq 6, Nio ES8, Mercedes EQB, BMW iX, Fisker Ocean, VW ID.4 og selvfølgelig Skoda Enyaq iV.

Derfor er nogle producenter gået all-in på at lave SUV’er, men det er ikke Skodas plan. De forudser at der stadig vil være interesse for andre typer af biler samt andre former, som Octavia, Superb og Fabia. Det betyder dog ikke, at de ikke hopper med på bølgen, for der er nemlig også to mindre elektriske SUV’er på vej, lavet til bykørsel. Disse forventes først lanceret senere hen.

Se også: Sådan skal elbiler sikre den grønne omstilling