De bedste apps til Android Auto

Hvilke apps til Android Auto er bedst? Vi guider dig her til de bedste Android-apps, som du kan bruge på din bils infotainmentskærm.

De bedste apps til Android Auto

Mange biler understøtter Android Auto, så man spejle telefonens skærm over på bilens store infotainmentskærm i et intuitivt layout, der er nemt at overskue på farten.

Android Auto gør det legende let at få adgang til hele økosystemet fra sin Android-telefon i de fleste nyere biler på markedet.

Se også: Hvilke elbiler understøtter Android Auto?

Her er de bedste apps til Android Auto

Der er efterhånden mange apps, som understøtter visning i Android Auto – men hvilke apps er bedst? Se de bedste Android Auto-apps her:

A Better Route Planner

A Better Route Planner (ABRP) er en app designet til at hjælpe elbilister med at planlægge deres længere køreture mere effektivt. Den tager højde for forskellige faktorer som bilmodel, batteriniveau, vejforhold, vejret og tilgængelige ladestandere for at optimere ruten ud fra, om man ønsker færre, men lange ladestop, hurtigst ankomst eller korte, men flere ladestop.

I Android Auto får man mulighed for at navigere via ABRP – noget der dog kræver Premium-abonnement.

Download A Better Route Planner i Google Play

ChargePoint

ChargePoint lader dig få et overblik over stort set alle ladere fra de fleste ladeoperatører omkring dig. Du kan filtrere visningen af nærliggende ladestandere efter ladehastighed, tilgængelighed og pris (kun gratis stationer) samt kompatibilitet med din elbil.

Du kan også starte en opladning direkte fra ChargePoint-appen til bilen, men vær dog opmærksom på, at du i så fald vil betale roamingpriser for ladesessionen.

Download ChargePoint i Google Play

Clever

Clever er en app med Android Auto-understøttelse, som giver dig et simpelt overblik over Clever-ladere i nærheden af dig, uden du behøver at skulle hive mobilen op ad lommen.

Download Clever i Google Play

DR LYD

Appen DR LYD understøtter også Android Auto, så du kan høre DR’s podcasts, liveradio og tidligere udsendelser direkte fra bilens skærm.

Download DR LYD i Google Play

EasyPark

Med EasyPark kan du finde ledige parkeringspladser og starte en parkering direkte fra bilens skærm.

Parkeringen standses automatisk, når du forlader stedet igen.

Download EasyPark i Google Play

Google Maps

Den måske mest brugbare app til Android Auto er Google Maps. Her kan du mange af de ting, som kender fra Google Maps til mobilen: Søg efter en destination, tilføj et stop på ruten, find ladestandere til elbilen og dele din placering med andre.

Google Maps understøtter også Google Assistent, så du kan indtale en destination – enten med et tryk på ”stemmeindtaling”-knappen eller ved at holde den nede.

Download Google Maps i Google Play

Microsoft Teams

Teams fra Microsoft lader dig deltage i Teams-opkald, mens du kører bil.

Du kan acceptere opkald, ligesom du kan afgive opkald til andre fra bilens skærm.

Download Microsoft Teams i Google Play

PlugShare

PlugShare er endnu en app til at finde offentlige ladestandere til elbilen nær dig.

Appen udmærker sig ved at være communitybaseret, så folk kan ”checke ind” og dele deres oplevelser og erfaringer med de forskellige ladere.

Download PlugShare i Google Play

Pocket Casts

Pocket Casts er en af de foretrukne podcast-apps, og den er også tilgængelig i Android Auto.

Appen lader dig nemt finde nye podcasts, episoder og viser afspilningen af en aktuel podcast.

Download Pocket Casts i Google Play

Podimo

Podimo byder på danske, eksklusive podcasts – også gennem Android Auto.

Download Podimo i Google Play

Spotify

En anden favorit til Android Auto blandt mange er Spotify, som nemt lader dig finde ny musik, lydbøger og podcasts via bilens skærm. Du kan også finde alle dine playlister, søge efter indhold og styre afspilning af musik og indhold.

Download Spotify i Google Play

Tidal

Er du mere til Tidal frem for Spotify, kan du også finde musik, afspilningslister og søge efter ny musik fra bilens skærm.

Download Tidal i Google Play

Saphe Link

Hvis du har en Saphe-trafikalarm i din bil, kan du få vist informationer fra denne direkte på din bils skærm i stedet for på din mobiltelefon.

Du kan også se et kort og rutevejledning til en destination samt din hastighed, hastighedsgrænse og hændelser på vejen nær dig.

Download Saphe Link i Google Play

Sygic Navigation

Et godt alternativ til Google Maps, når det gælder Android Auto, er Sygic Navigation, som har realtidsoplysninger om trafik, offlinekort og hastighedsgrænser.

Nogle funktioner koster penge, og langt de fleste vil formentlig foretrække Google Maps.

Download Sygic Navigation i Google Play

TuneIn

Vil du have adgang til mere end 100.000 radiokanaler verden over? Så kan du netop det med TuneIn – også alle de danske radiokanaler, som du er vant til at høre via FM og/eller DAB.

TuneIn har et let og brugervenligt design, som gør det nemt at høre radio på farten.

Download TuneIn i Google Play

Waze

Det bedste alternativ til Google Maps finder man formentlig hos Google selv – nemlig Waze. Waze har mere fokus på crowdsourcede data såsom indrapportering af trafikhændelser og optimeringer af din rute.

Wazes brugerflade er måske ikke så poleret som Google Maps, men appen er bestemt et godt alternativ til Google Maps.

Download Waze i Google Play

YouTube Music

Et godt alternativ til Spotify er YouTube Music. Hvis du abonnerer på YouTube Premium, har du måske også adgang til YouTube Music. Med denne app kan du nemt betjene afspilningen af musik via bilens skærm.

Download YouTube Music i Google Play

Se også: Undersøgelse: Elbiler uden Apple CarPlay og Android Auto er en deal breaker