Spotify tilføjer 1.000 lydbøger til Premium-abonnenter

Lydbøger i Spotify bliver gradvist tilgængelige i flere lande, og antallet af titler øges markant. Senest er 1.000 nye lydbøger kommet til streamingtjenesten.

Spotify tilføjer 1.000 lydbøger til Premium-abonnenter

Spotifys katalog af lydbøger er igen blevet større. Den svenske streamingtjeneste har nemlig indgået en ny aftale med Ingram Content Group (ICG), som har distributionsrettighederne til en masse mindre og uafhængige forlag. “Hvis du læser en bog, står Ingram Content Group sandsynligvis bag den,” hævder distributøren.

Ifølge Duncan Bruce, der er direktør for lydbogspartnerskaber og licenser hos Spotify, er aftalen “en del af vores mål om at få flere uafhængige forfattere til Spotify for at få deres bøger hørt gennem vores tilbud, Lydbøger for Premium-abonnementer”.

Se også: Mobilabonnementer med streamingtjenester – fordele og ulemper

Hvilke bøger vil du kunne lytte til på Spotify nu?

Nogle af de nye lydbøger i Spotify omfatter Ada Limóns selvfortalte digtsamling The Hurting Kind, Damon Galguts prisvindende roman The Promise og Anne Berests internationale bestseller The Postcard.

Nogle af de forlag, der er med i den nye aftale, er Europa Editions, Milkweed Editions, G&D Media, Bard Press og New Society Publishers.

Se også: Spotify lancerer snart Music Pro: Tabsfri lyd i høj kvalitet

Udbreder gradvist lydbøger til flere lande

Spotify har været i lydbogsbranchen siden 2022, hvor streamingtjenesten første gang tilføjede lydbøger til det amerikanske katalog. Senere samme år kom lydbøger til Storbritannien, Irland, Australien og New Zealand, hvorefter turen kom til Canada i starten af 2023. Da var der 300.000 bøger tilgængelig i Spotify, og siden er kataloget vokset til 375.000 – og altså nu med yderligere 1.000 lydbøger.

Ifølge Spotify er de største hits ikke helt nye bøger, men ældre bøger, der stadig er i trykken eller tilgængelige digitalt. Ni af de 10 mest streamede lydbøger er såkaldte backlist-titler, og seks af dem blev udgivet for mere end fem år siden.

Spotify tilbyder endnu ikke lydbøger i Danmark, men antallet af lande er altså gradvist blevet øget siden den første lancering i USA i 2022. Dog har Spotify hidtil kun begrænset funktionen til engelsktalende lande, og det er uden tvivl manglende dansk oplæsning af de mange titler, der spænder ben for en dansk lancering. Det er endnu uvist, om og hvornår vi får lydbøger at se i den danske udgave af Spotify. Vi ser dog gerne, at Spotify indtil da gør lydbøgerne tilgængelige på engelsk.

Se også: Spar på streamingtjenesterne med mobilt bredbånd