Volkswagen stopper igen produktionen af ID.3

Der er fortsat store udfordringer hos VW, som ikke får solgt nok elbiler, påstår ny rapport. Produktionen af VW ID.3 og Cupra Born igen på pause.

Volkswagen stopper igen produktionen af ID.3

Volkswagen måtte tilbage i september pause produktionen på tyske fabrikker, fordi der ganske enkelt ikke kom nok nye ordrer ind. Nu ser den ud til at være gal igen.

Se også: Disse elbiler er bedst i test

Elektrificeringen går ikke som smurt hos VW

Volkswagen var hurtigt ude med de fuldelektriske biler og har i dag et af de største sortimenter, men på trods af det, går det angiveligt ikke så godt for den tyske bilproducent.

Volkswagen har brug for at få solgt flere elbiler. Inden lanceringen herhjemme, blev prisen på den nye ID.7 sedan sat ned, for at gøre den mere konkurrencedygtig og attraktiv på markedet. Hvordan forudbestillinger af ID.7 går, ved vi desværre ikke noget om.

Det går dog ikke så godt for den nye ID.3, der blev lanceret tilbage i marts i år. På grund af manglende efterspørgsel satte VW produktionen på pause i september. Her var det med begrundelsen hårde markedsforhold, en reduktion i efterspørgslen på elbiler og øget konkurrence fra kinesisk producerede elbiler.

Nu er den gal igen, fortæller en rapport fra det tyske medie Automobilwoche.

Se også: Priser, specifikationer og booking af prøvetur i elbil

Produktionen på pause resten af 2023

Her oplyses det, at Volkswagen igen må sætte produktionen på pause på deres største fabrik i Tyskland i Zwickau.

Volkswagen lukker angiveligt helt ned for produktionen af VW ID.3 og Cupra Born i denne uge, og pausen forventes at fortsætte til slutningen af dette år.

På samme tid har produktionslinjen, der behandler biler som Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.5, Audi Q4 e-tron og Audi Q4 Sportback e-tron i Zwickau, været stoppet i omkring tre uger nu på grund af mangel på elektriske motorer – den nye APP550 enhed.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2024, 2025 og 2026

Nyt på vej fra Volkswagen?

Volkswagen tilbyder lige nu et ganske stort udvalg af elbiler: VW ID.3, VW ID.4, VW ID.5, VW ID.7 og VW ID. buzz. Men der er mere på vej fra den velkendte tyske bilproducent, der satser på at lave billigere elbiler.

Først og fremmest kommer en stationcar-variant af ID.7. Volkswagen ID.7 Tourer kommer i løbet af 2024.

Først når vi når til 2025 vil Volkswagen forventeligt være klar med en billigere elbil, der størrelsesmæssigt svarer til en Golf. Denne model går under navnet VW ID.2all. Der er dog også planlagt en endnu billigere model, der svarer til en Polo i størrelse. Volkswagen ID.1 kommer nok først i 2026.

Der kommer dog også en Volkswagen ID.3 GTX i løbet af 2024.

Se også: Alle de billigste elbiler i Danmark

Se også:
Få den helt rigtige elbilforsikring
Bedste hjemmeopladning og ladenboks til elbil