Nintendo Switch 2 får kæmpe boost takket være Samsung

Nintendo Switch 2 bliver udstyret med opgraderede RAM-chips fra Samsung, som er hele 55 gange hurtigere end den type RAM, der sidder i den nuværende Nintendo Switch.

Nintendo Switch 2 får kæmpe boost takket være Samsung

De mange forskellige komponenter, som Samsung producerer, sidder i langt flere enheder, end vi lige forestiller os – for eksempel spillekonsoller.

Spillekonsoller kræver hukommelse med høj ydeevne, og netop Samsung producerer nogle af de bedste hukommelseschips på markedet. Derfor er det helt naturligt, at selskaberne bag spilkonsollerne vender sig Samsung, når de skal vælge komponenter. Det gælder også Nintendo, som står bag den anden og tredje mest solgte spillekonsol nogensinde (Nintendo DS og Switch).

Se også: Nyt rygte: Nintendo Switch 2 kommer i marts 2025

Nintendo Switch 2 får hurtige hukommelseschips fra Samsung

Vi har hørt flere rygter om, at Nintendo er i gang med at udvikle en ny generation af den populære spillekonsol, Nintendo Switch. Nu tyder meget på, at Nintendo vælger at bruge en hukommelseschip fra Samsung til at give den nye konsol bedre og frem for alt hurtigere ydeevne end den første generation af konsollen.

Ifølge rygterne lader Nintendo Switch 2 til at blive udstyret med femte generation af Samsungs hukommelseschip, V-NAND. Stemmer det, er der tale om en markant opgradering i forhold til den nuværende Nintendo Switch. Denne nyere chip kan nemlig levere hastigheder på op til 1,4 gigabytes per sekund.

Til sammenligning er den originale Nintendo Switch udstyret med 4 GB LPDDR4-RAM med en båndbredde på kun 25,6 gigabytes per sekund. Den forbedrede type RAM i Nintendo Switch 2 står altså til at blive intet mindre end 55 gange hurtigere!

Fordelen ved hurtigere RAM vil blandt andet være hurtigere indlæsningstider, når man starter spil. Ydeevnen i spil vil også blive optimeret, omend det også i høj grad afhænger af forbedringer i både CPU og GPU.

Selv om det lyder som en vild opgradering, er den nye type RAM i Nintendo Switch 2 faktisk ældre Samsung-teknologi. Sydkoreanerne har nemlig arbejdet på en niende og tiende generation af V-NAND-chippen, hvoraf den sidstnævnte ventes at komme på markedet til næste år. At der alligevel vil blive tale om en 55 gange hurtigere RAM-teknologi vidner måske mere om, at den nuværende Switch fra 2017 er ved at nærme sig pensionsalderen.

Kan også få OLED-skærm fra Samsung

Ud over opgraderet RAM er der snak om, at Switch 2 måske kan få en OLED-skærm fra Samsung. Netop Samsung er den største leverandør af OLED-skærme i mindre formater, så det vil absolut ikke være overraskende – særligt fordi Nintendo jo allerede har lanceret den originale Switch i en OLED-udgave.

I dag koster OLED-udgaven næsten det samme som den med LCD IPS-skærm, så det er bestemt ikke usandsynligt, at Switch 2 kun kommer med OLED-skærm. I dag kan du for eksempel købe mobiltelefoner med OLED-skærme for helt ned til omkring 1.000 kroner.

Hvornår kommer Nintendo Switch 2?

Der er fortsat mange ting, som vi ikke ved om den kommende Nintendo Switch 2, og det er måske heller ikke så mærkeligt. Der er nemlig stadig et godt stykke tid, til vi får den at se.

Ifølge de seneste oplysninger sigter Nintendo efter at lancere Nintendo Switch 2 i løbet af 1. kvartal 2025 – altså om lidt under et års tid.

Udsigten til en ny Nintendo Switch 2 betyder også, at den nuværende Nintendo Switch formentlig kommer til at falde i pris. I skrivende stund koster Nintendo Switch fra 2.180 kroner.