Volkswagen præsenterer nyt stort elbilsats

Volkswagen fremviser ID. Code og nyt om elbilserien ID.UX, der er hovedingredienserne i deres plan om at genvinde tabte markedsandele i Kina.

Volkswagen præsenterer nyt stort elbilsats

Det går ikke supergodt i Volkswagen i Kina, der har tabt store markedsandele til kinesiske producenter. I er forsøg på at genvinde det kinesiske bilmarked vil Volkswagen lancere 30 nye elbiler og helt ny elbilserie.

Se også: Se bedømmelser, priser og bestil prøvetur i nyeste elbiler

VW lancerer konceptbilen ID. Code

Volkswagen har på Beijing Auto Show fremvist en helt ny konceptbil, der skal vise hvor de designmæssigt er på vej hen. Selvom alle disse nyheder er ment til det kinesiske marked, vil både design og teknologi sandsynligvis finde vej til europæiske modeller.

ID. Code er en del af VW’s fremtidsplaner om at genvinde tabte markedsandele på verdens mest konkurrencedygtige marked for elbiler. VW lover, at de vil have over 30 nye modeller på tværs af alle drivlinjer og i alle segmenter til kinesiske kunder inden 2030.

ID. Code er designet til Niveau 4 autonom kørsel. Det er dermed tydeligt, at VW satser på selvkørende teknologi i deres kommende elbiler.

Der er ikke flere detaljer om ID. Code, for den er og bliver en konceptbil.

Se også: Test og anmeldelser af nyeste elbiler

Helt ny elbilserie på vej

Volkswagen gør også klar til lancering af en helt ny elbilserie, som også er tiltænkt Kina. Denne elbilserie har fået navnet ID.UX.

VW vil introducere elbilmærket ID.UX i Kina på et tidspunkt i år, som skal henvende sig til “nye kundegrupper”, ifølge den officielle pressemeddelelse. Der arbejdes på en ny elektrisk platform specifikt til Kina, og der vil blive bygget mindst fire entry-level elbiler baseret på den fra 2026.

Det tyder altså på, at ID.UX vil bestå af billige, mindre elbiler til den yngre målgruppe. Volkswagen vil også lancere billigere elbiler i Europa, som muligvis skal bygges på Renault platform og samles på deres fabrikker.

Første billede af ID.UX.

Se også: Bedste elbiler på vejene i Danmark

Mangel på billige elbiler

Det er indtil videre kun de kinesiske producenter, der har formået at tilbyde små og billigere elbiler. Der er derfor hos Tesla, Volkswagen og mange andre store bilproducenter store fokus på udviklingen af denne typer biler, som skal kunne konkurere med de kinesiske.

Der er dog ingen tvivl om, at det bliver en svær kamp, medmindre højere toldsatser på kinesisk producerede biler bliver en realitet.

Se også: De billigste elbiler på vejene i Danmark

Vi anbefaler:
Find den bedste forsikring til elbil
Guide til opladning af elbil med ladeboks i hjemmet