Derfor er det vigtigt, at din elbil lader hurtigt

Hvis du skal have en elbil med en af markedets hurtigste opladninger, bør du vælge IONIQ 6 fra Hyundai. Den lader hurtigt og har en rækkevidde på op til 614 km.

Derfor er det vigtigt, at din elbil lader hurtigt

Det behøver ikke tage lang tid at oplade en elbil. Mange danskere bliver ellers overraskede over, at det tager længere tid end at tanke den gamle brændstofmotor, men meget er klaret, hvis du planlægger din tur og din opladning i forvejen.

Især hvis du skal på langtur, er det en god idé at gøre sig nogle tanker i forvejen, så du udnytter tiden og opladningen bedst muligt.

300 km rækkevidde på 10 minutter

Det kommer hurtigt til at tage 30-40 minutter at oplade en almindelig elbil fra 10 til 80 procent, men i Hyundais elektriske sedan IONIQ 6 kan du nøjes med 18 minutter. Og med det aerodynamiske design på bilen er det ofte rigeligt, at du oplader fra 10-50 procent, hvilket er klaret på 10 minutter.*

IONIQ 6 har nemlig en rækkevidde på op til 614 kilometer (WLTP), og det betyder, at du har omkring 300 gode kilometer forude (afhængig af bl.a. udendørstemperatur), selvom du nøjes med at lade op til 50 procent.

Det er det avancerede 800 volt-batterisystem, der muliggør den markant hurtigere opladning i IONIQ 6. Det er ikke ret mange elbiler på det danske marked, der er udstyret med 800 volt-systemet, og samtidig er IONIQ 5 og IONIQ 6 de billigste elbiler i Danmark med dette teknologisystem.

Foto: Hyundai

Der er mange fordele ved at bruge 800 volt-teknologien i forhold til 400 volt, som anvendes i de fleste andre elbiler. Det giver højere ladehastighed, højere effektivitet, bedre ydeevne, lavere vægt og en fremtidssikret elbil med et sundere batteri over tid.

En stor del af lynladerne i Danmark understøtter den teknologi, der skal til, for at du kan nyde godt af den hurtige ladning og det banebrydende 800 volt-batterisystem.

*Kræver 350 kW-ladestander. Ladetid er afhængig af batteritemperatur, laderens beskaffenhed, antallet af brugere på samme lader m.m. Derudover er ladetiderne afhængige af batteriets tilstand, den tilgængelige ladestrøm, ladestanderens tilstand, udendørstemperatur m.m.

Tre tips til lynhurtig opladning af IONIQ 6

Batteriet skal – lige som i alle andre elbiler – have den rette temperatur for, at du opnår den maksimale ladehastighed. IONIQ 6 sørger dog selv for at regulere batteriets temperatur, når du indstiller navigationen til en lynlader via bilens indbyggede navigationssystem.

Du opnår den hurtigste opladning af batteriet, hvis du ankommer til lynladeren med 10-20 procent strøm. Jo mere strøm, der er på batteriet, når du starter en opladning, jo langsommere foregår opladningen nemlig.

Når du kører i en elbil fra Hyundai, behøver du ikke bekymre dig om en masse betalingskort og ladebrikker. Med Charge myHyundai har du nemlig adgang til mere end 300.000 ladepunkter i Europa med samme kort.

IONIQ 6 er rummelig og højteknologisk

IONIQ 6 er ikke bare en af de få elbiler i Danmark, der understøtter 800 volt-batteriteknologien. Den gør sig også bemærket på mange andre punkter. Faktisk så mange, at den blev kåret som Årets Bil i Verden i 2023.

Den hurtige opladning og den lange rækkevidde er nemlig pakket ind i et unikt, strømlinet design, der ikke ligner nogen anden elbil. Selv om den ikke er stor som en SUV, er den enormt rummelig med en lang akselafstand på 2.950 millimeter, der giver masser af plads på både forreste og bagerste sæderække.

Den strømlinede IONIQ 6 udmærker sig også med sine avancerede førerassistentsystemer og over-the-air-opdateringer, samt ved at understøtte vehicle-to-load-teknologi (V2L). Det betyder, at du kan oplade elektriske cykler, elløbehjul eller campingudstyr, uanset om du er på farten eller holder stille. Det sker via det indbyggede 220 volt-strømstik i kabinen eller gennem udtaget på siden af bilen.

Foto: Hyundai

Sammenlignet med andre elbiler, der har samme teknologier, får du maksimal værdi for pengene, hvis du vælger IONIQ 5 eller IONIQ 6. Det er med andre ord svært at se bort fra IONIQ-modellerne, hvis du skal finde en højteknologisk elbil, der både er effektiv, rummelig, komfortabel og smart.