Tim Cook: Apple Intelligence kan hallucinere

Selv om Apple måske kan gøre AI mere brugervenlig og sikre brugernes privatliv, er selv Tim Cook ikke sikker på, at Apple Intelligence undgår at skabe falske eller vildledende informationer.

Tim Cook: Apple Intelligence kan hallucinere

Selv Apples direktør Tim Cook er ikke sikker på, at virksomheden kan stoppe AI-hallucinationer. I et interview med The Washington Post oplyser Tim Cook, at det ikke er muligt at love med 100 procent sikkerhed.

Han mener dog, at Apple har gjort, hvad selskabet kan for at forhindre, at deres nye AI-løsninger selv begynder at opfinde ting.

Se også: Kan min iPhone få iOS 18? Se hvilke modeller der kan opdateres

Bliver dybt integreret i Apples enheder

Apple afslørede sit nye Apple Intelligence-system under dette års Worldwide Developers Conference i mandags. Apple Intelligence bliver integreret helt ind i styresystemet på mange af Apples nye og kommende enheder som iPhone, iPad og Mac. Disse funktioner vil give enhederne mulighed for at generere e-mail-svar, skabe brugerdefinerede emojis, generere fotos, opsummere tekst og meget mere.

Se også: Apple vil måske tilføje Gemini og andre AI-robotter til iOS

Opfindsomme AI-robotter

Som det er tilfældet med alle andre AI-systemer, åbner det også for, at Apple Intelligence kan begynde at ”hallucinere”. Det kalder man det, når AI-chatbots begynder selv at finde på svar eller genererer misvisende informationer.

Det sker forholdsvis tit, og der er talrige eksempler på, hvordan brugere har oplevet at få skøre svar fra eksempelvis Google Gemini, ChatGPT og Microsoft Copilot. Allerede da GhatGPT blev lanceret, begyndte nyhedstjenesten CNET at fyre ansatte og bruge ChatGPT til at skrive nyheder. Det førte til en masse fejlbehæftede og direkte forkerte artikler, og CNET kæmper stadig med eftervirkningerne.

For nylig skrev vi, hvordan Google Gemini ind imellem svarede rent volapyk, når brugere stillede spørgsmål. Rækken af lignede eksempler er nærmest endeløs. Fejlene kan opstå på grund af fejl i den såkaldte finetuning af systemerne eller fejl i de data, som algoritmerne er trænet med.

Se også: En brugt iPhone er så god som ny

Siri sender spørgsmål til ChatGPT

Apple samarbejder med OpenAI om at bygge ChatGPT ind i Siri. Siri vil vurdere, om den selv kan svare, og ellers sender den spørgsmålet videre til ChatGPT. Det kræver dog, at du giver tilladelse til det.

I den demo af funktionen, der blev vist under WWDC, står der en ansvarsfraskrivelse i bunden af svaret, hvor der står: “Tjek vigtige oplysninger for fejl.”

Se også: Apple Intelligence: Her er Apples længe ventede AI-funktioner i iOS 18

Værner om brugernes privatliv

Under præsentationen oplyste Apple, at “ChatGPT-integration” vil komme til iPhones med iOS 18, iPads med iPadOS 18 og Mac-computere med macOS Sequoia senere i år. De lover dog også, at brugerdata ikke vil blive sporet, og at Apple vil tage sine forholdsregler for at sikre brugernes privatliv.

En udmelding, der fik Tesla- direktør Elon Musk til tasterne:

“Hvis Apple integrerer OpenAI på OS-niveau, vil Apple-enheder blive forbudt i mine virksomheder. Det er en uacceptabel sikkerhedsovertrædelse,” skrev Musk i et opslag på X. Han mener nemlig, at Apple ikke aner, hvad de gør, når de giver kunstig intelligens adgang til deres styresystem.

Se også: Musk vil forbyde Apple-produkter med AI i styresystemet i sine virksomheder