Tesla Model Y er stadig den mest populære elbil

På trods af et stort fald i popularitet er Teslas Model Y stadig den mest solgte elbil i Danmark og i hele Europa. Se top 10 mest solgte elbiler.

Tesla Model Y er stadig den mest populære elbil

På trods af prisfald og nye alternativer fra konkurrenterne, er Teslas Model Y stadig den mest solgte elbil i Europe. Med Model 3 på andenpladsen dominerer Tesla på et europæiske elbilmarked.

Se også: Tal om elbiler – statistik og salgstal i Danmark

Tesla dominerer salget af elbiler i Europa

Tesla Model Y var den mest populære elbil i Europa i første halvdel af 2024. Salgstallene for Model Y faldt dog markant, og derfor havde Tesla ikke et godt halvår med hensyn til det samlede salg, ifølge tal fra Jato Dynamics.

Tesla oplevede, at registreringerne af Model Y faldt med 26 procent i første halvdel af året. Alligevel blev Model Y Europas mest populære nye elbil i det første halvår. Den blev indregistreret i 101.181 eksemplarer, hvilket er betydeligt mere end nummer to. Sjovt nok er nummer to også en Tesla, da Model 3 følger på andenpladsen med 58.400 registreringer. Der blev registreret 37 procent flere Model 3 end i første halvdel af 2023.

Den kompakte elbil Volvo EX30 stormer ind på salgslisten på tredjepladsen, selv om den halter noget efter Model 3 med 36.980 indregistreringer.

Bemærkelsesværdig er den dalende popularitet af Volkswagen ID.4. Af disse blev 29.146 registreret, 30 procent mindre end i første halvdel af sidste år. Volkswagen ID.4 er fortsat kun ti indregistreringer foran ID.3. Færre enheder af Volkswagen ID.3 forlod også udstillingslokalet i de første seks måneder af i år end i samme periode sidste år.

Her er de 10 mest populære elbiler i Europa i første halvår 2024:

  1. Tesla Model Y
  2. Tesla Model 3
  3. Volvo EX30
  4. MG4 Electric
  5. Volkswagen ID.4
  6. Volkswagen ID.3
  7. Skoda Enyaq
  8. Volvo EX40
  9. BMW iX1
  10. Audi Q4 e-tron

Se også: Sammenlign bedømmelse, specifikationer og priser på elbiler

Tesla blev vippet af pinden i Danmark

Efter at have været den bedst sælgende elbil i Danmark i 15 måneder i træk, er salget af Tesla Model Y faldet markant i Danmark. Tesla Model Y blev i maj overgået i Volkswagen ID.4, der blev solgt 702 eksemplarer af. Allerede i juni er Model Y dog tilbage i toppen af salgslisterne i Danmark, tæt efterfulgt af Model 3.

På tredje- og fjerdepladsen er det Volkswagen ID.4 og Audi Q4 e-tron. I første halvår finder man hele seks elbilmodeller i top 10 af de bedst sælgende biler i Danmark.

Se også: Priser og specifikationer på alle elbiler fra Tesla

Vi anbefaler:
Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026
De bedst bedømte elektriske SUV’er
Bedste ladeløsning på markedet