Hvordan bliver fremtidens mobiltelefon?

Hvordan kommer fremtidens smartphone til at se ud? Danskere gætter på hvordan mobilens skærm ser ud om tyve år.

Hvordan bliver fremtidens mobiltelefon?

Der er sket meget siden den første Motorola-mobil kom på markedet i 1983 til nutidens mobiltelefoner. Men hvordan vil smartphonen se ud efter endnu 20 års udvikling? I en undersøgelse giver danskere deres bud på fremtidens mobilskærm.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

En mobilskærm der kan rulles ud

I en nordisk undersøgelse lavet af elektronikgiganten Samsung, bliver 1.010 danskerne bedt om at svare på, hvordan skærmen på en mobiltelefon kommer til at se ud om tyve år.

Af konkrete muligheder svarer flest, at skærmen vil kunne rulles op (13 %), mens andre spår, at skærmen vil være i brillerne (9%) eller bliver en linse, som kan sættes på øjet (8 %).

Kun et fåtal spår, at skærmen vil være en del af huden (3 %), mens stadigt størstedelen ikke har et bud på, hvordan skærmen kommer til at se ud.

Foldbare telefoner er det nyeste nye

Fra Murstenen, klaptelefonen, kameratelefoner, smartphonen og til de foldbare telefoner. Der er set ingen tvivl om, at smartphoneproducenterne gerne vil have, at de foldbare telefoner slår igennem.

Smartphoneproducenter som Samsung, Motorola, Huawei, Oppo og Google har allerede telefoner med foldbare skærme i deres sortiment. Snart løfter Samsung, der er markedsledende på foldbare mobiler, deres nyeste generation frem, Galaxy Z Flip5 og Z Fold5.

Der findes i dag to typer mobiltelefoner med foldbare skærm: En moderne fortolkning af klaptelefonen og den der foldes ud til at efterligne en lille tablet. De foldbare telefoner forventes at udvikle sig meget endnu.

Og der er da også allerede fremvist skærm, der kan rulles sammen. Så måske danskerne har fat i noget af det rigtige i deres forudsigelser?

Mobiltelefoner med længere batteritid

Det er ikke til at vide, hvordan mobiltelefonen ser ud om 20 år. Men én ting som mange i undersøgelsen er enige om, er at batteritiden på smartphonen stadig trænger til forbedring.

Til spørgsmålet om, hvilken funktion man helst have, som ikke er tilgængelig i mobilen i dag, er opladningsmuligheder i fokus. Her svarer 49 %, at de gerne ville have et batteri i mobilen, som kan oplades ved bevægelse (kinetisk energi).

Er du interesseret i at læse mere om mobilens udvikling? Læs mobilens historie her.

Se også: Test af nyeste mobiltelefoner