Xiaomi 15 bliver først med verdens hurtigste Android-chip

Den kommende Xiaomi 15-smartphoneserie bliver udstyret med Qualcomms kommende Snapdragon 8 Gen 4-chip, som får markant højere ydeevne end Snapdragon 8 Gen 3.

Xiaomi 15 bliver først med verdens hurtigste Android-chip

Den 21. oktober holder chipdesigneren Qualcomm en event, hvor den næste Snapdragon 8 Gen 4-chip ventes at blive præsenteret.

Det er Xiaomis kommende flagskibsserie bestående af Xiaomi 15 og 15 Pro, der ventes at blive de første smartphones med den kommende chip, som ifølge foreløbige lækkede oplysninger ventes at blive lidt af et regnemonster.

Se også: De bedste priser og tilbud på Xiaomi-telefoner

Masser af regnekraft i ny Snapdragon 8 Gen 4-chip

Snapdragon 8 Gen 4 skulle være en chip, der bliver fremstillet af TSMC ved selskabets avancerede 3 nanometer fremstillingsproces. Det i sig selv lover godt for dem, der ønsker en hurtig processor. Qualcomm skulle samtidig gå nye veje ved at droppe det hidtidige 1 + 3 + 4-layout af processorkerner og i stedet bruge et 2 + 6-design, hvor der ingen energieffektive processorkerner er overhovedet.

Vi tør derfor godt allerede nu kalde Snapdragon 8 Gen 4 for den hurtigste chip til Android-telefoner. Om den så også forbliver lige så effektiv som Snapdragon 8 Gen 3, vil tiden vise.

Se også: Xiaomi først med Qualcomms AI-platform i Xiaomi 14 og 14 Pro

Tre bagkameraer på 50 megapixel

Der er mange flere spændende oplysninger om Xiaomi 15 og 15 Pro end bare den lynhurtige chip fra Qualcomm.

Xiaomi 15 får ifølge Weibo-tipsteren Digital Chat Station en 1,5K-skærm med LTPO OLED-skærmteknologi, hvilket vil betyde en variabel opdateringshastighed – formentlig på 120 Hz eller måske endda 144 Hz.

Det primære bagkamera får en sensor på 50 megapixel, der måler 1/1,3″, en 50 megapixel sensor med ultravidvinkellinse og endnu en 50 megapixel sensor med telefotolinse og 3x optisk zoom. Alle kameralinser på sensorne vil efter sigende få store blændeåbninger, som sikrer stort lysindtag.

Der vil være op til 16 GB RAM og op til 1 TB lagerplads til rådighed, og Xiaomi 15 kommer med en fingeraftrykslæser under skærmen, der bruger ultralyd i stedet for lys, ligesom tidligere rygter har antydet. Vi kan også se frem til stereohøjtalere og en god vibrationsmotor.

Se også: Guide til den bedste kameramobil

Kan få større batteri

Xiaomi 15 kommer i farverne sort og hvid, men måske også i yderligere farver, hvor visse versioner har glasbagside, mens andre har en bagside i kunstlæder.

Vi har endnu ikke hørt noget om batterikapaciteten, men generelt har telefonbatterier fået højere energitæthed, så måske vi kan se frem til et batteri med en større kapacitet end de 4.880 mAh, der er i batteriet i Xiaomi 14. Det forlyder også, at Snapdragon 8 Gen 4 skulle blive mere strømslugende end Gen 3, så et større batteri lyder ikke helt usandsynligt.

Hvornår kommer Xiaomi 15?

Alt i alt ser Xiaomi 15 ud til at blive en yderst interessant telefon. Det forlyder, at den kommer i oktober, hvilket stemmer fint overens med, hvornår den nye Qualcomm-chip bliver annonceret.

Se også: Test af Xiaomi 14 Ultra: Har vi årets bedste kameramobil?