Jabra stopper sin Elite-serie af øretelefoner

Jabra har haft stor succes med sine Elite-serie af trådløse in-ear-høretelefoner. De har netop lanceret nye Elite 8 og Elite 10, men nu er det slut, og Jabra kommer ikke med flere Elite-produkter.

Jabra stopper sin Elite-serie af øretelefoner

Jabra stopper udviklingen af sine Elite- og Talk-forbrugerprodukter på grund af ændrede markedsdynamikker. Det danske selskab bag Jabra, GN Store Nord A/S, har udsendt en pressemeddelelse, hvor de meddeler beslutningen om at udfase både Jabra Elite- og Jabra Talk-produkterne.

Beslutningen kommer lidt overraskende samme dag, hvor Jabra lancerede anden generation af sine trådløse in ear-høretelefoner, Elite 8 Active og Elite 10, men det bliver altså nu de sidste produkter i Elite-serien.

Elite-høretelefonerne har ellers været en stor succes for Jabra. Premium-høretelefonerne udmærker sig ved at være både robuste og vandtætte, have lang batterilevetid og forrygende aktiv støjreduktion, så andre kan høre dig tydeligt, selv om du opholder dig i støjende omgivelser.

Det mest bemærkelsesværdige ved den opgraderede version af de trådløse høretelefoner er måske det innovative ladeetui, som giver mulighed for at oprette forbindelse til eksterne enheder via en aux-stik eller USB-stik og overføre lyd direkte til øretelefonerne. Dette eliminerer behovet for Bluetooth-parring, hvilket gør det nemt at oprette forbindelse til enheder som underholdningssystemer ombord på flyet eller løbebåndet i fitnesscenteret.

Se også: Top 5: De absolut bedste trådløse in-ear-høretelefoner

Kræver fortsatte investeringer

I pressemeddelelsen anerkender GN’s direktør Peter Karlstromer Jabras succes med at konkurrere med de bedste mærker og introducere banebrydende innovationer i kategorien trådløse øretelefoner. Jabra Elite-serien stod i 2023 for 70 procent af Jabras indtægter med cirka 880 millioner kroner.

Når Jabra skifter fokus fra en succes på denne måde, skyldes det ifølge GN Store Nord, at markedet har ændret sig. Det betyder, at der er større konkurrence i det segment, hvor Jabras Elite og Talk-produkter ligger. Det vil kræve investeringer at holde sin markedsposition, men det anser GN Store Nord altså for at være for usikkert i den nuværende økonomiske situation. Derfor har man truffet den strategisk beslutning om at fokusere på mere rentable forretningsområder.

Se også: Jabras seneste trådløse in ear-høretelefoner får “banebrydende” opdateringer

Stadig service i mange år

Fremover vil GN store Nord altså fokusere på andre områder end Elite- og Talk-linjerne. Produktionen vil blive skruet ned, og produktionen af Elite- og Talk-linjerne forventes at blive afviklet ved udgangen af 2024. GN Store Nord lover at fortsætte med at yde kundeservice og support i “flere år”.

Mange vil sikkert savne Elite-serien, men Jabra vil fortsætte med at fremstille lydprodukter under sin virksomhedsfokuserede Evolve-serie. GN Store Nord vil dog også have fokus på andre indtjeningsmuligheder uden for Jabra. Her nævnes høreapparater og gamingprodukter. Gamingforretningen består af SteelSeries, som er en af de helt store leverandører af gamingudstyr på verdensplan.

Se også: Her er de første in ear-høretelefoner med ChatGPT