Ældre foretrækker hjemmearbejde – unge vil ind på arbejdspladsen

Unge under 24 år vil helst møde fysisk ind på arbejdspladsen, mens dem med familie gerne fortsætter med at arbejde fra hjemmekontoret.

Ældre foretrækker hjemmearbejde – unge vil ind på arbejdspladsen

COVID-19 har vist, at hjemmearbejde godt kan fungere uden at man går på kompromis med produktivitet og kvalitet. Det er dog ikke alle, der er lige glade for at arbejde hjemme. I hvert fald viser en ny undersøgelse fra SDU, at det er de ældre, der sætter mest pris på hjemmekontoret. Især unge under 24 år ser væsentlige ulemper ved hjemmearbejde.

Mange foretrækker stadig at arbejde på hjemmekontoret

I gennemsnit er det 43 procent af deltagerne i undersøgelsen, der foretrækker hjemmekontoret fremfor at møde fysisk på arbejdspladsen. 35 procent svarer, at de foretrækker at arbejde fysisk på arbejdspladsen. De resterende 22 procent af respondenterne har ingen præferencer mellem at arbejde hjemmefra eller være fysisk på arbejdspladsen.

52 procent mener også, at online møder kan erstatte fysiske møder med kollegaerne, mens 31 procent ikke mener, at online møder kan erstatte de fysiske.

Interessant nok mener 49 procent, at det at arbejde hjemmefra forbedrer deres personlige trivsel, mens 28 procent svarer, at det ikke gør.

Samtidig angiver 50 procent af respondenterne, at det kan være sværere for dem at adskille deres arbejds- og privatliv, når de arbejder hjemmefra, mens 28 procent ikke har et problem med at adskille deres professionelle og private liv. Der er ingen forskel mellem kønnene.

Se også: 5G bredbånd vil booste hjemmekontor

De fleste unge foretrækker at møde fysisk ind på arbejdet

Dog er det gennemgående, at unge under 24 år er overrepræsenteret blandt dem, der generelt ikke er glade for hjemmearbejde og hellere vil møde fysisk på arbejde. Størstedelen af unge under 24 år vil helst møde fysisk ind på arbejdspladsen.

“Respondenterne i vores undersøgelse foretrækker overordnet set hjemmekontoret og fordelene ved hjemmearbejde. Tendensen er stærkere, jo ældre respondenterne er”, fortæller Oliver Schnittka, professor ved Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi og ekspert i forbrugeradfærd.

Oliver Schnittka forklarer, at unge generelt er meget interesserede i at netværke, være sociale og har – i mange tilfælde – endnu ikke etableret familie. “Derudover er kollegaerne for manges vedkommende en central del af deres sociale liv”, forklarer han og påpeger, at det sandsynligvis ikke gør sig gældende i samme grad for de ældre generationer.

“Folk i den lidt ældre aldersgruppe ser nok en større fordel ved at arbejde hjemmefra, da de lettere kan få privatlivet og arbejdslivet til at gå op i en højere enhed”.

Se også: Nyheder om arbejde og hjemmekontor