Elektrisk Mercedes G-Klasse er her: 580 hk og høj pris

Mercedes-Benz G 580 kommer buldrende ind med 580 hk, 1.164 Nm og enormt batteri. Se specifikationer, billeder og dansk pris.

Elektrisk Mercedes G-Klasse er her: 580 hk og høj pris

Mercedes-Benz har netop lanceret G-klassen som ren elbil med et enormt kraftoverskud, G-ROAR lydoplevelse og en pris de fleste danskere ikke kan betale.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Mercedes-Benz G 580 koster over 2 mio. kr.

For første gang nogensinde er Mercedes’ brølende, brutale og benzinslugende G-klasse blevet helt elektrisk. Og som man kunne forvente af en elektrisk G-Klasse er den ikke billig.

Den netop lancerede variant med navnet G 580 har nemlig fået en dansk pris fra over 2 millioner kroner. Den præcise danske frapris er 2.186.271 kroner.

Det er dog også topmodellen med AMG Night-pakke, blå bremsekalibre, 20” AMG-letmetalfælge, interiør i nappa-læder med blå kontrastsyninger i både sæder, instrumentbord og rat, komfortpakken og det såkaldte G-ROAR lydunivers.

Mercedes-Benz G 580 with EQ Technology forventes at lande i Danmark efter sommeren. Billigere versioner af den elektriske G-klasse forventes lanceret senere.

Se også: Nyeste test og anmeldelser af elbiler

Specifikationer på Mercedes-Benz G 580

For de lidt mere end 2 millioner danske kroner får man da også både design, luksus og enorme kræfter.

Dens elektriske drivlinje består af intet mindre end fire elektriske motorer, der tilsammen yder hele 580 hk og 1.164 Nm. Det får den enorme G 580 til at sprinte fra 0-100 km/t på kun 4,7 sekunder. Topfarten er begrænset til 180 km/t. Modsat dens forgængere kan man med speederen i bund føle sig lidt miljøvenlig.

Rækkevidden? Den elektriske G 580 kører op til 473 kilometer på en opladning. Det er ikke just imponerende for en elbil til mere end 2 mio. kr. og et batteri på 116 kWh, men meget aerodynamisk er den ikke og de fire elektriske motorer sluger sandsynligvis en del strøm.

Til gengæld tilbydes der hurtig opladning, hvor den når en maksimal ladeeffekt på 200 kW ved en lynlader.

Derudover har den elektriske G-klasse en masse funktioner og udstyr, som gør den kapabel til offroad kørsel. Der er dog ikke den store chance for, at dem der køber denne elbil tager den med ud i terrænet.

G580 er som standard udstyret med adaptiv fartpilot, aktiv vognbaneassistent, aktiv styreassistent og 360 graders kamera.

Se også: Udvalget af premium elbiler i Danmark

Billeder af Mercedes-Benz G 580

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2024

Vi anbefaler:
Se ifs tilbud på elbilforsikring
Guide til opladning med ladeboks