Google dropper passwords – passkeys bliver standard

Adgangskodefri logins er kommet et stort skridt nærmere mainstream-udbredelse takket være Googles nye tiltag for passkeys.

Google dropper passwords – passkeys bliver standard

Google er en af de virksomheder, der samarbejder med Microsoft og Apple om at introducere en password-fri teknologi kaldet passkeys.

Teknologien gør, at man ikke behøver at skulle huske på besværlige koder samtidig med, at den er mere sikker.

Se også: De mest sikre telefoner

Passkeys er mere sikker og hurtigere

Passkeys fungerer på samme måde som totrinsbekræftelse, idet den omfatter en godkendt mobiltelefon, men nøgler eliminerer behovet for at huske adgangskoder.

Passkeys anses generelt for at være meget sikre, da de bruger en unik kryptografisk nøgle til hver konto, hvilket gør det svært for hackere at få adgang til flere konti.

Phishing er en populær metode blandt hackere til at få fat på adgangskoder, men passkeys er også mere modstandsdygtige over for phishing, fordi du ikke har en adgangskode eller kode, som nogen kan stjæle.

Derudover gemmes passkeys ikke på nogen server, hvilket betyder, at de ikke er sårbare over for serverbrud.

Det gør ikke bare teknologien mere sikker og nemmere end traditionelle logins, men ifølge Google er teknikken også 40 procent hurtigere, fordi brugeren ikke længere behøver at huske et password.

Se også: Alt du skal vide om IT-sikkerhed

Almindelige kodeord er ikke længere standard

Google introducerede teknologien tidligere i år til sine tjenester, men nu har de besluttet at gå et skridt videre ved at gøre passkey til den nye standard for logins.

Almindelige adgangskoder vil stadig være der, men de er nu blevet forvist til ikke længere at være standarden.

Microsoft introducerer også nøgler som en indbygget del af Windows 11 og har frigivet en betaversion af operativsystemet, hvor passkey-teknologien er tilgængelig.