Flere Tesla-topledere fyret: 20 % af medarbejderne i fare

Elon Musk vil skære "benhårdt" i antallet af medarbejdere. Rygter siger, at op til 20 procent af Teslas ansatte er i farezonen.

Flere Tesla-topledere fyret: 20 % af medarbejderne i fare

Det må være stressende at være ansat i Tesla for tiden, for Elon Musk lægger ikke fingrene i mellem, når det gælder om at skære ned på omkostningerne. Efter at have fyret cirka 10 procent af medarbejderne tidligere på måneden ser det ud til, at Elon Musk igen er ved at luge ud i Tesla.

I en e-mail, der er sendt ud til lederne i Tesla, oplyser Elon Musk, at han ønsker, at Tesla skal være “absolut hardcore” i forbindelse med nedskæringerne, og at medarbejdere, der arbejder under ledere, som ikke består testen om at være ”fremragende, nødvendige og troværdige”, også vil miste deres job.

Det betyder ifølge Bloomberg, at Tesla kan ende med at skære op til 20 procent af arbejdsstyrken eller langt over 20.000 medarbejdere.

Se også: Sammenlign priser på Teslas biler i Danmark

Lukker afdelinger og fyrer alle ansatte

Knap to uger efter at have indledt afskedigelser af mindst 14.000 medarbejdere afskediger Tesla nu angiveligt flere hundrede medarbejdere, herunder topledere og sit Supercharging-team.

De første fyringer skal allerede være sket. Teslas seniordirektør for EV-opladning, Rebecca Tinucci,  der er ansvarlig for Teslas Supercharger-afdeling, er blevet fyret, sammen med hele sit team på 500 medarbejdere.

Teslas leder af programmet for nye køretøjer, Daniel Ho, er også fyret sammen med hele sit team. Han var ansvarlig for udvikling af køretøjer og stod i spidsen for udviklingen af Model S, 3 og Y.

Rebecca Tinucci var især ansvarlig for udrulningen af Teslas Supercharger-netværk, som fortsat kører videre. I sin e-mail siger Elon Musk, at Tesla stadig vil bygge nye Superchargers og færdiggøre dem, der allerede er under opførelse. Men det skal altså ske med nye kræfter.

Se også: Find de billigste elbiler

Elon Musk vil stadig have milliarder

Der har ikke været meget at fejre for Tesla i år: Aktiekursen er faldet markant, efterspørgslen efter Teslas elbiler er faldet og indtjeningen er også gået ned. Det hjælper ikke på sagerne, at Elon Musk ind imellem opfører sig kontroversielt, eller at myndighederne er ved at undersøge Teslas Autopilot-funktion, der mistænkes for at have være involveret i mindst 13 bilulykker med dødelig udgang.

Selv om 2024 indtil videre har været et rædselsår for Tesla vil Musk stadig have en ordentlig løn. Han kræver således intet mindre end 47 milliarder dollar i løn for at have forøget Teslas værdi markant siden 2018. Det er ikke alle, der er enige i den udlægning, så nu skal sagen afgøres ved en domstol i juni.

Vi anbefaler:
Se test og anmeldelser af elbiler
Disse elbiler er bedst i test
Se de billigste elbiler 2024, 2025, 2026