Tesla fikser automatiske vinduesviskere med opdatering

Tesla skulle endelig have fået den omtalte auto-funktion på bilernes vinduesviskere til at fungere korrekt. Dog er ikke alle ejere enige med Elon Musk.

Tesla fikser automatiske vinduesviskere med opdatering

Ejere af Teslaer har rapporteret om problemer med bilerne auto-funktion på vinduesviskerne i årevis, men nu skulle det endelig fungere efter hensigten.

Se også: Se Teslas udvalg af elbiler i Danmark

Nu virker vinduesviskerne endelig rigtigt på auto

Har du oplevet, at din Tesla i fuld solskin tændte spontant for vinduesviskerne eller ikke tændte, når det styrtede ned? I årevis har ejere af Teslaer døjet med auto-funktion til vinduesviskerne, der levede deres eget liv. Det lyder måske ikke som et stort problem, men det er både irriterende og kan endda ende med at ridse forruden.

Men nu skulle Elon Musk og Tesla-teamet endelig have fixet vinduesviskerne på den automatiske indstilling.

Tidligere i februar bekræftede en AI-ingeniør fra Tesla, at en løsning på problemet med de automatiske vinduesviskere ville komme i en af de næste OTA-softwareopdateringer. Efter næsten to måneder rullede Tesla løsningen ud.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Ifølge Elon Musk var problemet med de automatiske vinduesviskere sværere at løse, end det så ud til. Ifølge ældre Tesla-ejere blev dette problem engang løst i en ældre opdatering, men derefter kom problemet tilbage og hjemsøger stadig Tesla-køretøjer.

Tesla-køretøjer har ingen regnsensorer installeret, men bruger i stedet bilens frontkameraer og AI til at registrere regn.

På grund af en teknisk fejl i Teslas software udløses de automatiske vinduesviskere ikke korrekt eller slet ikke. I nogle tilfælde har Tesla-ejere rapporteret, at vinduesviskerne også opførte sig underligt og blev tændt under helt tørre vejrforhold.

Læs også: Test, bedømmelse og pris på Tesla Model Y LR baghjulstræk

Ikke alle oplever en forbedring

Det tyder dog ikke på, at problemet er helt løst endnu. Efter udmeldingen fra Elon Musk kom der hurtigt feedback fra ejerne, hvor mange stadig havde udfordringer med funktionen.

Som et plaster på såret har Tesla nu gjort det lettere at tænde og slukke vinduesviskerne manuelt samt justere hastigheden.

Se også: Disse elbiler er Bedst i  Test

Softwareopdateringer gør bilerne bedre

Softwareopdateringer kan gøre elbilerne bedre. En opdatering kan tilføje nye funktioner, gøre bilen mere brugervenlig, give længere rækkevidde og flere hestekræfter og meget mere.

Det kan dog samtidig være frustrerende, når producenter ikke får rettet problemer med bilen i en softwareopdatering eller tilføjer nye fejl efter en opdatering. Man kan også frygte, at produktionen af elbiler skal gå så hurtigt nu, at man sender biler ud på vejene med halvfærdig software.

Se også: Sammenlign elbiler i Danmark på pris og kvalitet

Vi anbefaler:
Ladeløsning til elbil med Zaptec ladeboks
Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?