Test, bedømmelse og pris på Xpeng G6

Er Xpeng G6 den bedste elbil til familier til en overkommelig pris i Danmark? Se første testresultater af Xpeng G6 med fordele og ulemper og samlet bedømmelse.

Test, bedømmelse og pris på Xpeng G6

Er det Xpeng G6 du skal vælge, hvis du ønsker den bedste elbil til prisen? På denne side gør vi klar til vores test af Xpeng G6. Her kan du læse om fordele, ulemper, dansk pris og den samlede bedømmelse af den nye Xpeng G6.

Se også: Xpeng G6 eller Tesla Model Y: Hvilken elbil er bedst?

Kort om Xpeng G6

Inden længe melder Xpeng G6 sin ankomst i Danmark. G6 er en af de mest ventede elbiler herhjemme i år – specielt fordi den er den mest direkte konkurrent til den mest solgte elbil i Danmark, nemlig Tesla Model Y.

Xpeng G6 er en SUV i mellemklassen med sportslig coupé-designtræk og med 5 siddepladser.

Der er dog ikke tale om en sportsvogn, men derimod er familien i fokus. G6 har en stor og flot kabine i stil med Tesla, alt udstyr inkluderet og med et stort bagagerum på 571 liter.

Topmodellen har firehjulstræk og to elektriske motorer, der tilsammen yder 350 kW/476 hk. 0-100 km/t er klaret på 3,9 sekunder.

I Long Range-varianten er der en rækkevidde på op til 570 km (WLTP) og lynhurtig opladning. Xpeng oplyser, at 10-80 procent kan gøres på under 20 minutter.

Xpeng frister med skarpe købspriser og leasingpriser. Xpeng G6 koster fra 339.900 kr., hvilket er cirka 20.000 kr. billigere end Model Y. Xpeng G6 kan forudbestilles nu.

Er Xpeng G6 den bedste elbil til familien? Eller er der sparet for meget, for at kunne opnå den fristende pris? Hvad er godt og hvad er skidt ved den? Det kan du snart læse meget mere om her.

Se også: Test af de nyeste elbiler i Danmark

Konklusion på test af Xpeng G6

Xpeng G6 kan meget vel blive en af årets bedste familie-elbiler til prisen. Her får man masser af plads, udstyr og gode specifikationer til en attraktiv pris.

Xpeng G6 er billigere end konkurrenten Tesla Model Y, som den er bygget til at tage markedsandele fra. Men Xpeng G6 er også et alternativ til mange andre af de mest populære elbiler på markedet i Danmark.

Xpeng G6 byder på en skøn og minimalitisk kabine med masser af plads til hele familien. Rækkevidden er på niveau med konkurrenterne i prisklassen, men G6 slår dem på opladning. Lynopladning fra 10-80 procent tager ifølge Xpeng under 20 minutter.

Alt udstyr er standard – og der er meget af det. Ekspempler på udstyret er 360 graders kamera, adaptiv fartpilot, elektrisk bagklap, panorama glastag, trådløs opladning til to telefoner, lydsystem med 18 højtalere, 2-zonet klimaanlæg, varme i fire sæder, ventilation i forsæder, Apple CarPlay og Android Auto og meget mere.

Alt i alt er Xpeng G6 en meget lovende elbil, som vi forhåbentlig snart kan sætte os bag rattet i. Så snart det bliver muligt vil vi teste Xpeng G6 i en hel uge, hvor den vil blive grundigt gennemgået med lys og lygte, og hvor den vil erstatte vores egne privatbiler.

Du kan se frem til en stor og grundig test af Xpeng G6 med samlet bedømmelse samt fordele og ulemper.

Se også: Disse elbiler klarer sig bedst i test

Billeder af Xpeng G6

Se også: Flere billeder af Xpeng G6

Vi anbefaler:
Elbiler Bedst i Test
De billigste elbiler i Danmark
Guide til billigste ladeboks for elbiler