Alka Mobil lukker og slukker

Call me har opkøbt teleselskabet Alka Mobil i et forsøg på at styrke sin position på telemarkedet. Se hvad det betyder for kunder hos Alka Mobil.

Alka Mobil lukker og slukker

Lavprisselskabet Call me, som ejes af Norlys, har opkøbt teleselskabet Alka Mobil. Det oplyser Call me i en pressemeddelelse.

Se også: Norlys’ køb af Telia er på plads – hvad betyder det for dig?

Opkøb midt i Norlys’ overtagelse af Telia

Der sker en masse for tiden hos Telia og datterselskabet Call me. For nylig blev Norlys’ opkøb af Telia Danmark og dermed også Call me godkendt. Det betyder, at Telia i Danmark er ved at blive omdannet til Norlys, mens Call me får lov til at blive, som vi kender det.

Som om der ikke sker nok hos Telia Danmark, har datterselskabet Call me altså nu også opkøbt en anden og mindre spiller på telemarkedet i form af Alka Mobil.

“Da vi gik i luften med Alka Mobil for snart tre år siden, var det med et ønske om at levere markedets billigste abonnementer. Det har vi gjort til masser af tilfredse kunder, men mobilmarkedet står ikke stille, og konkurrencen bliver større og større for et lille mobilselskab som os. Derfor har Alka ønsket at lade et andet selskab drive Alka Mobil, og det bliver Call me,” oplyser Alka Mobil på sin hjemmeside.

Hvad betyder det for kunder hos Alka Mobil?

Call me oplyser, at eksisterende kunder hos Alka Mobil overgår til at blive kunder hos Call me i løbet af andet halvår 2024. Kunderne vil fortsætte på uændrede vilkår og dermed beholde deres telefonnumre og abonnementspriser.

De to teleselskaber oplyser, at Alka Mobil-kunder som udgangspunkt beholder deres simkort. Call me forventer, at det ikke bliver nødvendigt at skifte det i forbindelse med flytningen.

Betalingerne fortsætter også, som de plejer. På et tidspunkt vil Alka Mobil-kunder dog blive kontaktet i e-Boks, da der skal oprettes en ny betalingsaftale med Call me. Er man fritaget for elektronisk kommunikation via det offentlige, kontakter Call me kunden per post.

Er man i dag kunde hos Alka Mobil, bruger man Telias mobilnet, og sådan vil det også fortsætte. Call me er et søsterselskab til Telia (sidstnævnte bliver som bekendt senere til Norlys) og bruger derfor også Telias mobilnet.

Alka Mobil-kunder vil i forbindelse med flytningen til Call me få adgang til Call mes fulde produktsortiment bestående af smartphones, mobiltilbehør, 5G-internet og udvalgte underholdningstilbud.

Teleanalytiker: Ikke en overraskelse

Med afviklingen af Alka Mobil nåede forsikringsselskabets teleselskab kun at overleve i tre år – og det overrasker ikke Nicolas Fredriksen, der er teleanalytiker:

“Alka Mobil formåede aldrig at nå målsætningen om 200.000 mobilkunder. Til trods for ekstremt lave priser lykkedes det ikke for Alka at overbevise tilstrækkelig mange forsikringskunder og fagforeningsmedlemmer om, at Alka Mobil var en fordel for dem,” siger han tilføjer:

“At Alka Mobil nu bliver afviklet, kommer ikke som en overraskelse. Vi har gennem årene set brand efter brand, der er mislykkes med også at være et mobilselskab”.