Apple i muligt samarbejde med elbilproducenten Rivian

Apple er efter sigende ved at overveje at indgå et elbilsamarbejde med Rivian. Det er godt nyt for dem, der ser frem til en Apple-bil, nu hvor Apples eget elbilprojekt er droppet.

Apple i muligt samarbejde med elbilproducenten Rivian

Tidligere i år kom det frem, at Apple har aflyst sit eget storstilede elbilprojekt – Project Titan – som ellers har været undervejs i cirka 10 år. Men nye rygter tyder på, at Apples ambition om at lave en elbil måske ikke er helt ude af billedet.

Ifølge DigiTimes er Apple nemlig lige nu ved at undersøge muligheden for et samarbejde med en eksisterende elbilproducent. Her peger rygtet på den amerikanske elbilstartup Rivian som den mest sandsynlige kandidat. Rivian blev grundlagt i 2009 og har i dag tre elbilmodeller på markedet: Pickup-trucken R1T, SUV’en R1S og varebilen Rivian EDV, som anvendes af Amazon.

Dermed er der en øget sandsynlighed for, at Apple kan bruge sine 10 års erfaring og forskning i elbiler og selvkørende biler og bygge den sammen med en anden virksomhed.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Apple-elbil er en drøm for fans

Der er ingen tvivl om, at en bil med det berømte Apple-logo vil blive revet ned af hylderne. Mange kører formentlig rundt i en Tesla i dag, men den vil helt sikkert blive skiftet ud, hvis Apple kommer på hjul.

Der er dog nogle udfordringer i vejen før en Apple-elbil kan blive til virkelighed. Apple vil næppe sætte sit logo på en bil, som virksomheden ikke ejer 100 procent. Det vil simpelthen være det største sats fra Apple i mange, mange år, så her vil vi forvente, at Apple vil kræve fuld kontrol over alle detaljer, således, at samarbejdspartneren – måske Rivian – blot står for produktionen og bidrager til udviklingen af bilen.

Rivian får produceret sine elbiler i USA, og det er formentlig også noget, der taler for at samarbejde med netop dem.

Se også: Nyeste test og anmeldelser af elbiler

Kan tage langt tid

Selv om et samarbejde med Apple lyder godt, skal der også være væsentlige fordele for Rivian, før det giver mening. Rivian er næppe interesseret i at sælge hele butikken til Apple. Et eventuelt samarbejde kan foregå ved, at Apple køber Rivian-teknologi på licens og så lader Rivian stå for produktionen af elbilerne.

Inden du begynder at glæde dig for meget, skal vi dog understrege, at der indtil videre kun er tale om rygter. Apple er også kendt for at tænke grundigt over tingene, så der kan sagtens gå langt tid, inden de indleder et eventuelt samarbejde. Men tanken om en Apple-elbil er stadig dejlig at varme sig på.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
Bedste hjemmeopladning og ladeboks til elbil
Find den bedste forsikring til elbil hos If
De billigste elbiler på vejene i Danmark