Google fyrer hundredvis af kernemedarbejdere

Lige før Alphabets store indtjeningsrapport for første kvartal den 25. april fyrede Google mindst 200 kernemedarbejdere for at flytte stillingerne til Indien og Mexico.

Google fyrer hundredvis af kernemedarbejdere

Googles “Core”-enheder, der tæller vigtige medarbejdere, og som er ansvarlig for at opbygge det tekniske fundament bag virksomhedens flagskibsprodukter og for at beskytte brugernes onlinesikkerhed, har været ramt af en stor fyringsrunde.

Core-teams omfatter vigtige tekniske enheder inden for it, dets Python-udviklerteam, teknisk infrastruktur, sikkerhedsfundament, appplatforme, kerneudviklere og forskellige ingeniørroller.

Læs også: Samsungs overskud stiger med hele 933 procent

Stillinger bliver flyttet til Mexico og Indien

Mindst 50 af de nedlagte stillinger var ingeniørstillinger fra virksomhedens kontorer i Sunnyvale, Californien. Ifølge interne dokumenter, som CNBC har set, vil mange Core-teams ansætte tilsvarende medarbejdere i Mexico og Indien.

Asim Husain, der er vicepræsident for Google Developer Ecosystem, meddelte nyheden om fyringerne til sit team i en e-mail i sidste uge. Han fortalte medarbejderne, at dette var den største planlagte reduktion for hans team i år, viser et internt dokument.

“Vi har til hensigt at bevare vores nuværende globale fodaftryk, samtidig med at vi udvider på steder med høj vækst i den globale arbejdsstyrke, så vi kan arbejde tættere på vores partnere og udviklermiljøer”, skrev Asim Husain i e-mailen.

Alphabet har skåret ned på antallet af medarbejdere siden begyndelsen af sidste år, hvor virksomheden annoncerede planer om at nedlægge omkring 12.000 stillinger eller 6 procent af it-gigantens arbejdsstyrke efter en nedgang i markedet for onlineannoncer. Selv om markedet for online annoncering er kommet i gang igen, har Alphabet fortsat nedskæringerne med afskedigelser i flere organisationer i år.

Fyringer trods vækst

De seneste nedskæringer kommer, mens Alphabet har sin hurtigste vækstrate siden begyndelsen af 2022, samtidig med at fortjenstmargenerne forbedres. I sidste uge rapporterede Alphabet et spring på 15 procent i omsætningen i første kvartal i forhold til året før og annoncerede sit første udbytte nogensinde og et tilbagekøb på 70 milliarder dollar.

De teams, der er involveret i omorganiseringen, har været nøglen til virksomhedens udviklerværktøjer – et område, som Google strømliner i takt med, at de indarbejder mere kunstig intelligens i produkterne.

Google er ikke den eneste it-gigant, der har oplevet tilbagegang. Apple har netop fremlagt sit regnskab for første kvartal, og her går selskabets iPhone-salg tilbage. For nylig måtte Apple fyre omkring 600 medarbejdere, efter selskabets storstilede elbilprojekt gik i vasken.

Apropos elbiler, så har Tesla også vanskeligheder. Selskabet har først fyret 10 procent af sine medarbejdere, og yderligere 20 procent er i fare for også at miste det.

Læs også: Google vil tage betaling for sin AI-søgemaskine