Xiaomi 14 og Watch S3 – smart og problemfri opkobling

Xiaomi 14 og Watch S3 er begge udstyret med det nye HyperOS, der giver en problemfri, praktisk og sjov forbindelse mellem mobil og smartwatch.

Xiaomi 14 og Watch S3 – smart og problemfri opkobling

Annoncørbetalt indhold: Xiaomi 14 og Watch S3 er begge to spritnye enheder fra Xiaomi med det lige så spritnye HyperOS.

HyperOS er i både Xiaomi 14 og Watch S3 og det er et UI, der ellers også skal bruges i praktisk talt alle nye Xiaomi-produkter fremover. Det drejer sig om telefoner, smartwatch, fitness-trackere, smart home produkter, tablets og selvfølgelig også den nye elbil SU7.

Den fundamentale tanke er, at der skal opbygges helt gnidningsfri synergi og brugsscenarier mellem alle de produkter, som Xiaomi har på markedet.

De to første produkter med HyperOS er som nævnt Xiaomi 14 og Watch S3. Lad os først kort ridse de vigtigste funktioner op for begge enheder.

Se også: Guide til de bedste smartwatch til Android

Watch S3

Xiaomi Watch S3 skiller sig først og fremmest ud ved, at man let kan tage ringen rundt om skærmen af og udskifte med andre ringe. Når man skifter ud med en anden ring, så skifter wallpaper på uret også til et, der matcher på farver. Man får også nogle andre funktioner vist på urets startskærm.

Samtidig kan man også let skifte remmen ud med en anden rem, hvor farven på remmen matcher farven på ringen. Alt dette er en fin måde at skifte markant udseende på uret, så man faktisk føler, at man løber rundt med et helt nyt ur.

Derudover er det også et glimrende smartwatch med en  rund AMOLED-skærm på 1,43 tommer og opløsning på 466 x 466 pixel. Det giver en skarp og klar skærm.

Mange fitness-funktioner

Uret er vandtæt ned til 50 meters dybt (5 ATM). Watch S3 har en lang række af de fitness-, sports-, og sundhedsfunktioner, som man forventer af et smartwatch. Det gælder for eksempel pulsmåling hele dagen, der kan advare dig, hvis noget er unormalt og du derfor bør søge læge.

Du kan få målt og vist din hjertefrekvensdata for de seneste 7 dage i letaflæselige grafer, afgive pulszoner og påmindelser om øvre grænse under træning. Uret kan automatisk tracke dit SpO2-niveau, det vil sige iltniveau i blodet, og giver dig besked med det samme, hvis det falder under det ideelle område.

Det kan også overvåge dit stressniveau hele dagen og give påmindelser for at opmuntre dig til at praktisere vejrtrækningsøvelser. Derudover tilbyder uret søvnsporing og mere end 150 forskellige sportsaktiviteter. Desuden tilbyder uret 10 forskellige løbekurser, der hjælper på forskellige niveauer med at optimere ens præstation.

Uret har også funktionerne Nød-opkald og falddetektion. Trykker man tre gange på sideknappen på uret, ringer ens forbundne mobil op til det nummer, man kan tastet ind som nødkontakt. Falder man, kan uret også automatisk sørge for, at der sendes en sms til det nummer, man har oprettet som nødkontakt. Dette kræver, at man har mobilen med sig.

 

Watch S3 har batterilevetid på op til 15 dage under typisk brug. Dette skyldes delvist det effektive batteristyringssystem og det avancerede HyperOS-operativsystem, der sikrer jævn ydeevne og langvarig brug.

Xiaomi Watch S3 er tilgængelig i to farver, sort og sølv, og kan købes til en pris på 1.299 kroner. Til og med den 10. marts kan Watch S3 dog købes for 999 kroner.

Læs mere om Xiaomi Watch S3

Xiaomi 14

Xiaomi 14 er selskabets nyeste mobil på det danske marked. Telefonen har en 6,36 tommer stor CrystalRes AMOLED-skærm med en opløsning på 2.670 x 1.200 og en maksimal lysstyrke på 3.000 nit samt understøttelse af op til 120 Hz opdateringsfrekvens. Det er med andre ord en fremragende skærm.

Beskyttet af Corning Gorilla Glass Victus og IP68-certificering kan Xiaomi 14 tåle at blive tabt på hårde overflader og at komme i vanddybder ned til 1,5 meter i 30 minutter.

Se også: Test af Xiaomi 14

Kamera i topklasse

Kameraet består af et 50 megapixel ultravidvinkelkamera, et 50 megapixel telefotokamera og et 50 megapixel hovedkamera . Det er udstyret med Leica Summilux-optik.På fronten sidder et 32 megapixelkamera. Video kan optages i 8K.

De mange megapixels på alle kameraer krydret med kamerasoftware af høj kvalitet sikrer, at telefonen tager rigtig flotte billeder i stort set alle situationer og under alle forhold.

Telefonen kører med Android 14 og den får fire store Android-opdateringer. HyperOS er trukket henover Android. Telefonen er drevet af Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform og tilbyder op til 12 GB RAM og 512 GB lagerplads.

Batteriet på 4.610 mAh understøtter lynhurtig opladning med 90W kabelopladning og 50W trådløs opladning.

Xiaomi 14 har en vejledende pris på 7.999 kroner, men kan købes til en pris på 6.999 kroner til og med den 24/3.

Læs mere om Xiaomi 14.

Hvad gør HyperOS for telefon + ur?

HyperOS er en brugerflade eller UI, der er baseret på Android, men ideen med HyperOS er, at det skal bruges på tværs af praktisk talt alle Xiaomis produktkategorier.  Dette UI er altså også i Xiaomi 14 og Watch S3. Watch S3 kan sagtens bruges sammen med andre telefoner, der ikke har HyperOS.

Udover at være bedre optimeret på ydeevne og batteriforbrug sammenlignet med det tidligere MIUI, som blev brugt i Xiaomis telefoner, så er der fuld fokus på hurtig og enkelt opkobling på tværs af enheder og produktkategorier.

Opkald og kameraudløser på uret

Med HyperOS kan man for eksempel benytte smarte funktioner som Bluetooth-opkald. Det vil sige, at opkald på mobilen kan modtages og besvares på uret. Det optimale er, at det sker sammen med et bluetooth-headset, da det trods alt er lidt spøjst at tale i et ur, men det fungerer forbavsende fint.

Man kan også udløse kameraet på Xiaomi 14 med uret. Har man telefonen på en tripod og skal tage en selfie, et gruppefoto eller andet, hvor man er på afstand af telefonen, så kan man udløse kameraet med uret. Det kan være rigtig smart og praktisk i nogle situationer.

Derudover er der naturligvis også gnidningsfri opkobling, når det gælder beskeder, mails, notifikationer, fitness- og sundhedsdata og mange andre ting.

Du kan sagtens være på farten uden din mobil i nærheden – for eksempel tage en løbetur i skoven – for når du kommer retur og Watch S3 fanger forbindelsen til mobilen, så deles alle data på tværs af de to enheder.

Det er ikke fordi, alle denne slags funktioner og sammenspil mellem mobil og smartwatch er unikke for lige netop Xiaomi og HyperOS, men det fungerer bare rigtig godt og stort set uden problemer. Det kan man ikke sige om alle ure.

Samtidig tilbyder Watch S3 funktioner, som man normalt kun finder i dyrere ure.