Hvordan bruger jeg Sundhedskort-appen?

Sundhedskort er kommet som app til iOS og Android - se her, hvordan du henter og bruger det gule sygesikringskort som app.

Hvordan bruger jeg Sundhedskort-appen?

Sundhedskortet eller det gule sygesikringsbevis, som mange måske bedre kender det som, er kommet som app til Android og iOS. Vi forklarer her, hvordan du henter og bruger appen på din mobil.

Hvordan bruger jeg sundhedskort-appen?

For at kunne oprette dit sundhedskort i appen skal du have bopæl i Danmark, have NemID og være i sikringsgruppe 1 eller 2. Sundhedskort-appen er ikke tilgængelig for borgere med særligt sundhedskort. Det særlige sundhedskort giver dig ret til at bruge det danske sundhedsvæsen på samme vilkår som borgere, der bor i Danmark, selvom du ikke er tilmeldt det danske folkeregister, men du kan altså ikke bruge det til den digitale app-version.

For at komme i gang med appen på din Android-telefon eller iPhone, skal du hente appen fra App Store eller Google Play. Du kan benytte appen på op til tre enheder.

Det er dog ikke alle telefoner, der kan hente og bruge appen. Af sikkerhedsmæssige årsager, oplyses det, skal din telefon have enten iOS 13, hvis det er en iPhone, mens Android-telefoner skal have Android 8.0 (Oreo) eller nyere.

Se også: Billige Android telefoner

Ikke alt udstyr kan aflæse det digitale kort

Sundhedskort-appen er dog et fuldt gyldigt sundhedskort på lige fod med det fysiske sundhedskort. Sundhedsvæsenet har derfor pligt til at modtage dig, hvis du kun har Sundhedskort-appen med. Kortet kan i princippet bruges alle de steder, hvor man normalt benytter kortet, men man skal være opmærksom på, at det faktisk ikke kan bruges alle steder.

I dag benytter sundhedssektoren enten 1D- eller 2D-scannere for at kunne aflæse stregkoden på sundhedskortet. Det kræver en 2D-scanner at kunne scanne mobilskærme og aflæse stregkoden i Sundhedskort-appen. I en overgangsperiode kan man derfor opleve, at der er steder, hvor man ikke kan bruge appen til at scanne dig ind med.

Steder, der anvender magnet-stribelæser eller har en 1D-scanner, kan ikke aflæse mobilskærme. Derfor skal man stadig have det fysiske kort med sig for en sikkerhedsskyld.

Se også: Billige tech produkter

Hvilke personlige data gemmer appen om dig?

Den nye app oplyses til ikke at have adgang til information om, hvor du færdes med appen, eller hvordan du bruger den. Digitaliseringsstyrelsen, der har været med til at udvikle appen, har kun adgang til de normale app-oplysninger fra App Store og Google Play om, hvor mange der har downloadet og installeret samt afinstalleret appen og hvilke typer enheder, der er anvendt.

Du kan også anmode om et udtræk af de persondata, som appen opbevarer om dig i løsningen ved at benytte dig af selvbetjeningsløsningen ”Administrer din Sundhedskort-app”.

Hent i App Store til iPhone eller Play Store til Android

Appen er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL. den kommer i øvrigt til både Android og iOS. Hent den til Android her og til iOS her.

Se også: Nyheder om offentlige apps

 

Opfølgning:

Der er kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 4/5/2021 gik vi videre og publicerede sagen om På vej: Disse telefoner kommer også i 2021Klik her for at gå til artiklen.. Læs også seneste nyt om emnet her.