Clever opfører endnu en stor lynladestation på Lolland-Falster

Ladeoperatøren Clever åbner i 2023 en stor lynladestation ved Nørre Alslev på Falster med plads til 18 elbiler. Som efterspørgslen stiger, kan den udvides til 36 elbiler.

Clever opfører endnu en stor lynladestation på Lolland-Falster

Borgere på Lolland og Falster med elbil kan glæde sig over at få markant bedre tilgængelighed af lynladere. Clever opfører nemlig ikke bare én, men to store lynladestationer i området.

Den første ladestation blev annonceret i juni 2022 og skal etableres ved Maribo Erhvervspark på Lolland i 2023. Den anden lynladestation er netop blevet annonceret, og den får adresse ved Nørre Alslev på Falster – nærmere bestemt ved Business Park Falster. Også denne åbner i løbet af 2023.

Begge lynladestationer har plads til 18 elbiler og understøtter en ladeeffekt på op til 300 kW. Det muliggør en næsten fuld opladning af en elbil fra 0 til 80 procent på under en halv time. Den netop annoncerede lynladestation ved Business Park Falster er designet, så der også er mulighed for at udvide kapaciteten til 36 lynladere, når efterspørgslen stiger.

”I Clever arbejder vi hver dag på at binde Danmark og hverdagen sammen til gavn for elbilisterne ved at udrulle rigelig, relevant og offentlig tilgængelig ladeinfrastruktur. Skal hverdagen med elbil være tryg, så kræver det, at du kan lade bilen, der hvor du er – uanset om du er på arbejde, ude at handle eller kører tværs over landet,” siger Casper Kirketerp-Møller, der er direktør i Clever, og tilføjer:

“Derfor er vi glade for, at vi nu kan tilføje endnu en lynladestation til Danmarks største ladenetværk, og at vi samtidig imødekommer elbilisternes behov for lynhurtig opladning på både Lolland og Falster.”

Se også: Nyheder om elbiler og opladning

Lolland-Falster elektrificeres

Som vi tidligere har beskrevet på Mobilsiden, er der store huller i det danske netværk af lynladere. Mange steder i Danmark må man fortsat køre omkring 30 kilometer til nærmeste lynlader, og i store dele af Lolland-Falster skal man i dag også køre langt for de lynhurtige opladere.

I 2023 bliver der på de to lokationer i alt 32 nye lynladere tilgængelige. Foto: Mobilsiden.dk

Der er ganske vist 24 eksisterende lynladere, men de er alle samlet i samme område ved Nørre Alslev fordelt på operatørerne Q8 (6 stk. á 300 kW), Tesla (16 stk. á 150 kW) og Allego (2 stk. á 300 kW). Fra en by som Nakskov er der med andre ord i dag mere end 60 kilometer til nærmeste lynlader.

Men det bliver altså markant bedre i 2023, når de to nye ladestationer opføres på henholdsvis Lolland og Falster.

“Det er rigtig positivt, at vores område nu bliver opgraderet med endnu en lynladestation. Det har stor betydning for de borgere, der allerede har en elbil og for dem, der lige nu går og overvejer at købe en. Samtidig er placeringen perfekt for turister i kommunen, og dem der er på vej mod syd eller nord og spiller positivt sammen med kommunens mål om at styrke den grønne omstilling. Jeg ser frem til, at ladestationen etableres i vores erhvervspark i Nørre Alslev,” siger Simon Hansen, der er borgmester i Guldborgsund Kommune.

Se bedste forsikring til elbiler