Slukning af TV-signaler: Danskerne må ikke glip af informationer

150.000 danskere står til at miste TV-signalet i disse dage, men kulturministeren mener dette bør udsættes på grund af coronavirus.

Slukning af TV-signaler: Danskerne må ikke glip af informationer

Om et par uger er det planen, at TV-signalet nedlægges på en række frekvenser, som i stedet skal bruges til bedre mobilt bredbånd. Men med en coronavirus der hærger verden over, så er det ikke det bedste tidspunkt at udføre dette skifte.

Det vil nemlig betyde, at op mod 150.000 danskere, som sidder med ældre typer af TV-apparater, vil miste signalet. Dette vil ske i en tid, hvor der nærmest dagligt er nyt omkring coronavirus, som er vigtig informationer danskerne skal have. Der arbejdes nu på at finde en løsning, men den er ikke i hus endnu.

Læs også: Tid til streaming? Her er de bedste serier og film

Danskerne på ikke få sort skærm i denne tid

Kulturminister Joy Mogensen siger, at de gør, hvad de kan, for at forhindre sort skærm hos danskerne:

“Det er en helt ekstraordinær situation, som vi står i, og det ser desværre ud til, at det især er de ældre borgere, der vil blive ramt, hvis tv-signalet slukket. Det går ikke, for i denne tid er vi nødt til at passe ekstra godt på vores ældre og svage,”

siger Joy og fortsætter:

“Derfor sætter vi alle kræfter ind for at udskyde overgangen til et senere tidspunkt. Jeg har allerede en rigtig god dialog med Folketingets partier. En løsning på problemet kræver blandt andet en hastelov, så ingen danskerne skal stå med sort skærm den 31. marts.”

Joy bliver desuden bakket op af klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, som ligeledes mener, at der skal gøres noget for at finde en løsning:

“I denne alvorlige situation er det altafgørende, at ingen danskere er afskåret fra informationer.”

Læs også: De bedste enheder til streaming af film og serier

Løsning på vej, men forbered dig alligevel på sort skærm

Tilbage i 2015 blev det besluttet, at der skulle slukkes for TV-signalerne i april 2020. De signaler overgår til mobilt bredbånd, for bedre dækning og kapacitet. Det tyder dog på, at denne ændring bliver udsat, men alligevel skriver Kulturministeriet, at borgerne skal forberede sig på sort skærm:

“Kulturministeriet arbejder i øjeblikket sammen med Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og DR på at udskyde overgangen til nyt tv-signal, så ingen borgere skal stå med sort skærm d. 31. marts. Det er dog vigtigt, at man – i det omfang det er muligt – stadig følger vejledningen nedenfor, indtil det er sikkert, at der kan findes en løsning.”

Skriver de på sortsignal.dk.

Sådan mister du ikke dit TV-signal

Hvis du vil være sikker på ikke at miste TV-signalet i næste måned, så er løsningen ganske simpel:

  1. Anskaf et fjernsyn eller en ”tv-boks”, der kan modtage de nye signaler.
  2. Kontakt en udbyder, der tilbyder tv via antenne, kabel, satellit eller bredbånd, som kan modtage det nye signal.

Læs også: Sådan kan du få billigere streamingtjenester