Apple Vision Pro 2 får stor opgradering af skærmteknologien

Anden generation af Apples mixed reality-headset, Vision Pro, får avancerede micro-OLED-skærme med højere opløsning og forbedret effektivitet, lyder nyt rygte.

Apple Vision Pro 2 får stor opgradering af skærmteknologien

Apple har ikke engang lanceret første generations Apple Vision Pro-headset. Det skulle være lige på trapperne og blive lanceret i slutningen af januar. Alligevel begynder der allerede at florere rygter om næste generations mixed reality-headset.

Læs også: Test: Apple Vision Pro er for tungt

Ny skærmteknologi med store fordele

I Apple Vision Pro, som altså lander hos de første kunder ganske snart, anvender Apple såkaldte WOLED-skærme med farvefilter. Men Apple arbejder allerede på den skærmteknologi, der skal afløse den nuværende.

En gang i 2027 har Apple angiveligt planer om at opgradere skærmteknologien til OLEDoS-skærme – også kendt som “OLED on Silicon” eller micro-OLED). Det er markedsanalysefirmaet Omdia, som erfarer, at Apple vil opgradere de små skærme foran linserne betragteligt i det næste Apple Vision Pro 2-headset.

RGB OLEDoS-skærmteknologien producerer lys og farve direkte fra hvert enkelt RGB sub-pixel, som består af kun et enkelt lag. Dermed bliver det ikke længere nødvendigt at anvende farvefiltre, som man gør i dag.

Resultatet er en markant øget skarphed sammenlignet med WOLED og OLEDoS-skærme med farvefiltre, der er afhængige af at filtrere hvidt lys gennem et RGB-farvelag. Det er også meget mere effektivt end WOLED-teknologien med farvefiltre.

Kun én producent af RGB micro-OLED-skærme

Samsung er i dag det eneste selskab, der kan levere RGB OLEDoS-skærme takket være opkøbet af producenten af micro-OLED eMargin tidligere i 2023. Det betyder, at Samsung formentlig kommer til at tage over efter Sony som Apples leverandør af skærme til Apple Vision Pro, hvis Apple implementerer denne opgradering i næste mixed reality-headset.

Apple-analytiker Ming-Chi Kuo har tidligere nævnt 2027 som et sandsynligt tidspunkt for lanceringen for anden generation af Apple Vision Pro-headsettet. Han mener, at det er muligt, at der ikke kommer nogen opgraderinger af hardwaren i Vision Pro inden da. Der har været skrevet meget om Apples planer om at lancere en billigere version af Vision Pro allerede i 2025, men der er stadig stor usikkerhed om ægtheden i det rygte.

Læs også: Mangel på hardware vil halvere produktionen af Apple Vision Pro